Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

αναδρομές - ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 31 Μαρτίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αυτή η εβδομάδα είναι η απαρχή μιας σπουδαίας σεζόν! Μάλιστα. Πολλά χιλιόμετρα μακριά από εδώ, στις ΗΠΑ αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα του Major League Baseball.
Εν αρχή μάλλον που θα πρέπει να διευκρινίσω ότι πρόκειται για το άθλημα με τον παίκτη που ρίχνει τη μπάλα σε κάποιον που προσπαθεί να τη χτυπήσει με το ρόπαλο. Φυσικά δε θα περάσω σε επεξήγηση κανόνων κλπ. Όμως η σπουδαία μέρα έναρξης του πρωταθλήματος είναι μια ευκαιρία να σας παρουσιάσω το ότι ακριβώς αυτό το άθλημα είναι το λιγότερο επηρεασμένο από τις σύγχρονες τεχνολογίες και διάφορα άλλα στοιχεία που κακοποιούν ίσως την αγνότητα του αθλήματος.
Δε θα το γνωρίζετε οι περισσότεροι, αλλά η Εθνική Ελλάδος baseball έχει βγει τρίτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ έλληνες ομογενείς έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, όπως ο Μαρκάκης στη Baltimore.
Φυσικά όλοι όσοι έχουμε ζήσει στη Νέα Υόρκη είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα υπάρχει μια ομάδα που ξεφεύγει από τα όρια ενός απλό σωματείου-εταιρείας. Πρόκειται για τους New York Yankees, ομάδα που χαρακτήριζε τη φιλοσοφία, το χαρακτήρα και την κληρονομιά των πολιτών της περιοχής.
Ομάδα σύμβολο, με το σήμα της να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, να είναι γνωστό σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για το άθλημα και τελικά όπως προκύπτει από έρευνες να είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα του κόσμου, μαζί με των windows, της Coca-Cola κ.α.
Μια ομάδα ιδέα, που το αποδεικνύει στο γήπεδο μέσα στην ιστορία με παίκτες είδωλα όπως ο Ruth και αυτός που αγάπησα όσο κανέναν, ο O’Neill.
Το πρωτάθλημα αρχίζει απόψε και είναι συναρπαστικό!
Οι αγώνες διεξάγονται αργά το βράδυ για εμάς εδώ, όμως ο αδερφός μου "badois" μέσω διαδικτύου και ο φίλος "daskalive" από κοντά, καθώς και τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των αγώνων μέσω διαδικτύου, θα μου κρατήσουν καλή παρέα και φυσικά όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μου ή να ενημερωνόσαστε από την καθημερινή μου λίστα «by yannidakis» «ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΟΥ»

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το