Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

αναδρομές - ΜΠΛΕ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 2006
ΤΙΤΛΟΣ:  ΜΠΛΕ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ
Η σημερινή ειδησεογραφία μου επιτρέπει να χαμηλώσω λιγάκι τους τόνους από τις προηγούμενες μέρες και να θίξω ένα ζήτημα που μάλλον δε με συμφέρει και πολύ! Σύμφωνα λοιπόν, με έρευνα που διεξήχθη σε 27 «δυτικές χώρες» οι άντρες ασχολούνται κατά μέσο όρο 9,5 ώρες τη βδομάδα με τις δουλειές του σπιτιού σε αντίθεση με τη γυναίκα που ασχολείται 21 ώρες.


Για να λέμε την αλήθεια αυτό δε μας προξενεί κάποια έκπληξη μιας και ότι ανέφερα παραπάνω αποτελεί στοιχεία της καθημερινότητας των περισσοτέρων μας, όμως σε τελική ανάλυση δε μπορούμε να πούμε ότι είναι και λόγος να καυχιέται το αντρικό φύλο.

Τίθεται ένα πολύ φυσιολογικό θέμα για το πώς λειτουργεί το αντρόγυνο στο σπίτι σήμερα. Αν ο άντρας είναι ο μοναδικός που τροφοδοτεί οικονομικά το σπίτι, τότε μάλλον δεν υπάρχουν περιθώρια να μιλάμε για διαφορετικά ποσοστά, όταν όμως βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα που θέλει τις γυναίκες να απασχολούνται επαγγελματικά σε σταθερή βάση, κάτι που φέρνει νέα δεδομένα στην οικογένεια και το νοικοκυριό. Αν οι γυναίκα προσφέρει οικονομικά ή μάλλον αναγκάζεται να λείπει από το σπίτι για να προσφέρει οικονομικά, τότε αξίζει στο ποσοστό των ωρών που δουλεύει, να βοηθιέται από τον άντρα. Έχει σίγουρα το δικαίωμα να απαιτεί αμοιβαία συνεισφορά και όχι να γίνεται θύμα της στατιστικής που μόλις παρέθεσα παραπάνω.

Θεωρώ ότι η εξάντληση της γυναίκας/νοικοκυράς έχει οδυνηρές συνέπειες για την αλληλουχία της οικογένειας. Η γυναίκα είναι κουρασμένη, ανόρεκτη και πολλές λέξεις με το στερητικό «α».

Αντίθετα η βοήθεια στις δουλειές (και όχι μόνο) του άντρα εκτός της σωματικής συμβολής, έχει και άλλα στοιχεία όπως την ψυχολογική ανάταση της γυναίκας και το αίσθημα ανταπόδοσης που έχει έμφυτο μέσα της (κάτι που τελικά είναι προς το συμφέρον του άντρα).

Δεν κρύβω ότι δεν είμαι το υπόδειγμα που προσπαθώ να περιγράψω παραπάνω, όμως έχω αντιληφθεί το θέμα και έτσι δηλώνω έτοιμος να λάβω τα σωστά μέτρα για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σπιτιού μου!

Πια είναι η γνώμη σας; Άντρες ή γυναίκες, ανάλογα με τη σκοπιά από την οποία ζείτε το θέμα αυτό, ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ και καταθέστε την άποψη σας.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

3 σχόλια:

  1. Δεν θέλω καθόλου να μειώσω τη θέση της γυναίκας με αυτά που θα πω, το αντίθετο μάλιστα.Νομίζω ότι η γυναίκα έχει μια "έμφυτη" νοημοσύνη να μπορεί να νοικοκυρεύει το σπίτι καλύτερα από τον άντρα.Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα κάνει όλα μόνη της.Πάντα χρειάζεται και η βοήθεια/συμβολή του άντρα για τα της οικίας, απλά η γυναίκα κατανοεί με έναν ενστικτώδη τρόπο το πως λειτουργεί το σπίτι καλύτερα, πως μπορεί να οργανωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Μαριος
    ειναι προφανως οπως θα μαθει κανεις μεσα απο το σπιτι του και ρο περιβαλλον. Εχω την αποψη οτι μια γυναικα μπορει να ειναι ενας σπουδαιος manager οσο και ο αντρας μπορει να ειναι ενας καλος νοικοκυραιος :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αντιλέγω σ' αυτό που λες, απλά εγώ θεωρώ πως η γυναίκα έχει μια διαίσθηση(γυναικεία διαίσθηση που λένε)για να οργανωνει καλύτερα τα της οικίας.Δεν είμαι πουριτανός, άλλωστε είμαι υπέρ των γυναικών και σε κάθε ευκαιρία τους μιλάω στη δουλειά για τα δίκαιώματα που έχουν ή που θα έπρεπε να έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το