Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

αναδρομές - ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24 Ιουνίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ:  ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
Πολύ καιρό τώρα διαφημιζόταν εδώ, στο Ηράκλειο, μια ομιλία με θέμα την επιχειρηματικότητα στην Κρήτη. Μεταξύ των ομιλητών ήταν η διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μεταξία Τσιποπούλου συνοδευόμενη από τον αρχαιολόγο κ. Κωστή Χρηστάκη, όπου θα μιλούσαν για το εμπόριο στην αρχαία Κρήτη.

Οι δύο επιστήμονες άφησαν το κοινό της Κρήτης άφωνο όταν υποστήριξαν τη θεωρία τους, σύμφωνα με την οποία οι Μινωίτες ήταν εβραίοι απόγονοι σημιτών!

Το κοινό αντέδρασε έντονα. Εκ των παρευρισκόμενων ήταν βουλευτές, καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα του Ηρακλείου τα οποία δε δίστασαν να διακόψουν την ομιλία για να λογομαχήσουν με την υψηλά ιστάμενη του υπουργείου και το τσιράκι της.

Οι αρχαίοι Κρήτες λοιπόν, εβραίοι και ο βασιλιάς Μίνωας, απόγονός τους! Είναι αλήθεια πως η Κρήτη ουδέποτε ανήκε σε κάποιο έθνος ή φυλή. Από τα χρόνια της μυθολογίας, εμφανίζεται ως το «κατάλυμα» του Δία. Εκεί γεννήθηκε, εκεί κατέφυγε όταν άρπαξε την Ευρώπη.

Όμως ουδέποτε η Κρήτη ήταν μέρος της Ελλάδας. Η ιστορία την θέλει να έχει εμπορικές σχέσεις με την Ατλαντίδα, την Αθήνα, την Αίγυπτο κι άλλα μεγάλα εμπορικά κέντρα της αρχαιότητας.

Ύστερα η Κρήτη εξαιτίας των πάντα ειρηνικών προθέσεών της και της προκλητικά επιθυμητής γεωγραφικής θέσης της, έπεσε θύμα επιδρομών από άραβες, σουμέριους, αλλά και από την βυζαντινή αυτοκρατορία που έφερε το χριστιανισμό στο νησί. Ύστερα βενετοί, τούρκοι, μέχρι την ένωση με την Ελλάδα μόλις το 1913 και διάλειμμα την κατοχή.

Στη σύγχρονη ιστορία η Κρήτη υπήρξε ανεξάρτητη, μόλις για δεκαεφτά χρόνια. Στην περίοδο της Κρητικής Πολιτείας. Αυτό ήταν. Ουδέποτε η Κρήτη υπήρξε νησί κάποιου πολιτισμού ή κράτους, άσχετα με το αν υπήρχαν κατακτητές στα κάστρα ή χαρτιά σε κυβερνήσεις να το αποδεικνύουν.

Οι Κρήτες δεν είμαστε εβραίοι, δεν είμαστε τούρκοι, δεν είμαστε τίποτα λιγότερο ή παραπάνω από Κρητικοί. Υπό το έθνος των ελλήνων σήμερα, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τις γνήσιες ρίζες μας με άσεμνες προσβολές μεσ’ το σπίτι μας, γιατί πολύ απλά είμαστε από το νησί χωρίς πατρίδα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το