Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

αναδρομές - ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 06 Δεκεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ:  ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Οι διεθνής εξελίξεις χθες ήταν ότι χειρότερο για τη χώρα μας την ίδια ώρα που οι τούρκοι μπορούν να πανηγυρίζουν. Τα στοιχεία στα οποία βασίζομαι είναι πολλά και σας τα παραθέτω σε ένα άρθρο όσο πιο συνοπτικά μπορώ.

Οι τούρκοι αν και τελικά δεν κήρυξαν πόλεμο στο Β. Ιράκ, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις επιθέσεις κατά των κούρδων. Μάλιστα χθες ισχυρίζονται ότι βρήκαν έγγραφα και αποθέματα τροφής του ΡΚΚ.

Την ίδια ώρα, μέσα στην τουρκία και μάλιστα στην Πόλη, ο ανταποκριτής του MEGA και εκδότης τοπικής εφημερίδας της Ελληνικής ομογένειας, Ανδρέας Ρομπόπουλος, δέχθηκε άνανδρη(ή αλλιώς τούρκικη) επίθεση από τούρκους που το ξυλοκόπησαν άγρια με πολλαπλά κατάγματα, χωρίς να του απαντάνε στο ερώτημα του, γιατί γίνεται αυτή η επίθεση.

Και τελικά φτάνουμε στην Ελλάδα όπου ο υπουργός εξωτερικών της τουρκίας επισκέφθηκε τη Θράκη. Εκεί άρχισε το ρεσιτάλ προκλήσεων εναντίων μας, καθώς επισκεπτόμενος τους έλληνες μουσουλμάνους της περιοχής, τους προέτρεψε να προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κάθε φορά που νοιώθουν ότι η Ελλάδα δε σέβεται τα δικαιώματά τους. Οι επισκέψεις του συνεχίστηκαν και στο παράνομο (σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου) σωματείο της «τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής», επίσκεψη που δεν είχε πραγματοποίηση ούτε καν ο πρωθυπουργός τους. Τελευταία του στάση ήταν το μειονοτικό γυμνάσιο στο οποίο απεκάλεσε τους μαθητές «αδέρφια τούρκους». Ενώ σε ομιλία του είπε ότι από τη συμπεριφορά των ελλήνων στις μειονότητες θα εξαρτηθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ κάλεσε τους μουσουλμάνους να διεκδικούν με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματά τους (λες και εμείς τους τα αναιρούμε). Τελειώνοντας την πρόκλησή του, ανέφερε ότι η Ελλάδα δε μπορεί να εξαλείψει τη τουρκική συνείδηση των 100.000 ομοεθνών του.

Μέσα σε όλα αυτά, τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης που παρακολουθούσαν την επίσκεψη, δεν ενημέρωσαν για όλα τα παραπάνω το Υπουργείου Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και για αιχμές της τουρκίας περί στήριξης οργανώσεων του ΡΚΚ και παραβίαση των συνόρων τους από πλευράς μας (!), καθώς δε κρίθηκαν σημαντικά και επικίνδυνα.

Τέλος, έλληνας πιλότος έπεσε με το F-16 του, σε νυχτερινή άσκηση της αεροπορίας στις Σποράδες, χάνοντας τη ζωή του. Ο ιπτάμενος ήρωας περισυλλέχτηκε από τουρκική φρεγάτα (!).

Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ δε θα πω απολύτως τίποτα, γιατί θα κατηγορηθώ πάλι υπερβολικός κ.α.
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Στην Ιλιάδα διαβάζει κανείς πως όταν κάποιος μεγάλος πολεμίστης το πτώμα του έπεφτε στα χέρια των αντιπάλων γινόταν σκληρή μάχη για να το πάρουν πίσω.
    Καμία υπερβολή στα λεγόμενα σου φίλε μου λοιπόν.
    Και να μια σκηνή που θυμούνται όλοι.Το πτώμα στο
    Έκτορα έπεσε στα χέρια των Αχαιών.Ο Αχιλλέας το έδεσε το άρμα και έκανε το γύρο του κάστρου της Τροίας με αυτό ταπεινόνοντας έτσι τον μεγαλό πολεμιστή των Τρώων.
    Αυτό το γεγονός για το έλληνα πιλότο σεόλες τις εφημερίδες με πηχαίους τίτλους έπρεπε να είναι.
    Κλέινω το σχόλιο μου με ένα ποίημα μου:


    ΑΝΑΝΔΡΟΙ
    Άνανδροι γινήκαμε ή μήπως άλλοι μας εκάναν;;;
    Ή τα κουφάρια χάσανε των ηρώων την αξία;;;
    Ποιός ξέρει...
    Της Σπάρτης οι πολεμίστες, της πίνδού τα κανόνια
    ο Ιδομενεύς ο Κρητικός, κι ο Μίνωας
    ο Αίας ο Λοκρός
    τι λεν' για τις ντροπές μας;;;
    Αχ που θα πάει αυτή η γης που στέκει
    χιλιάδες χρόνια
    και τώρα της ποδοπατούν όλες της τις
    Αξίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Μαριος
    ενδιαφερουσα προσεγγιση, ωραια προσθηκη φιλε Μαριε :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το