Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΤΑΞΙΔΟΓΥΡΙΣΜΟΙ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 23 Ιουνίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: ΤΑΞΙΔΟΓΥΡΙΣΜΟΙ

Η επιστροφή από ένα ταξίδι, ακόμα και αν αυτό γίνεται για το χείριστο λόγο, όπως είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, συνδέεται με ποικίλα συναισθήματα. Επιστρέφοντας πίσω, περιμένει κανείς να αντικρύσει γνώριμες οικίες εικόνες και επιστροφή στην καθημερινότητα που αν και πολλές φορές βαρετή, έχει την ομορφιά της σιγουριάς.
Η αλήθεια είναι πως είναι γεγονός η απομάκρυνση έστω και για λίγο από τα τετριμμένα. Και η επανασύνδεση είναι μάλλον δύσκολη. Ίσως όχι αρνητική απαραίτητα, αλλά σίγουρα ασυνήθιστη.
Φαντάζει ως δεδομένη η ανάγκη ύπαρξης ενός χρόνου –έστω μικρού- προσαρμογής και ανασύνταξης πριν την επιστροφή στις επάλξεις. Κι όμως οι ρεαλιστικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα, μάλλον θεωρούν πολυτέλεια την παραπάνω ανάγκη και τελικά ο καθένας αναγκάζεται να συμβιβαστεί με την όποια κατάσταση.
Η ανάμνηση ενός ταξιδιού, ακόμα και αν αυτό δεν είχε τις καλύτερες των αναμνήσεων, επηρεάζει κατά πολύ την επιστροφή και τις επιδόσεις στις τρέχουσες δραστηριότητές μας.
Δεν αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε ένα ταξίδι, αλλά γενικά σε οτιδήποτε μπορεί για ένα χρονικό διάστημα να μας αποσπάσει από την καθημερινότητα. Και αυτό μπορεί να είναι μια νέα δυνατή γνωριμία, μια καινούρια συγκλονιστική εμπειρία κ.α. Παρατηρείστε ότι όλα είναι γεγονότα ικανά να μας «ταξιδέψουν», όποτε και πάλι, για ταξίδι μιλάμε!
Απαιτείται τεράστιο ψυχικό σθένος, προσήλωση και συγκέντρωση για να υπερνικηθούν οι επιρροές της πρόσφατης εμπειρίας/ταξιδιού και να επανακτήσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα τα χαρακτηριστικά επιδόσεων μας που απαιτούνται. Αποτελεί υποχρέωση να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών των άλλων απέναντι μας και των απαιτήσεων μας από τον εαυτό μας.
Προσοχή στα ταξίδια και στις παγίδες που κρύβουν οι επιστροφές από αυτά. Ο νικητής είναι θαυμαστός. Καλώς ορίσαμε!

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το