Τρίτη 19 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 28 Νοεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

Μια όμορφη μέρα ξημέρωσε και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα τη βλέπουν έτσι. Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα της εβδομάδας, όμως νομίζω ότι είναι η κατάλληλη μέρα για να ξεφύγει κανείς από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Γιατί λίγο-πολύ το σενάριο είναι γνωστό: Δευτέρα-Παρασκευή αφοσιωνόμαστε στη δουλειά, τα μαθήματα και την τηλεόραση και στις μέρες του.. Που-Σου-Κου φροντίζουμε να βγούμε, να ξεδώσουμε και ότι άλλο μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα. Το στοιχείο της ρουτίνας σε όλα τα παραπάνω είναι πρωταγωνιστικό!
Εναλλακτικά τώρα σκεφτείτε να πάρετε την κοπέλα (αγόρι) σας τηλέφωνο για να προτείνετε κάτι αναπάντεχο, πέρα από τα συνηθισμένα και σίγουρα αιφνίδιο. Ας βγούμε σήμερα, να πάμε για φαγητό, για κάτι επίσημο. Μπορεί να είναι μα μέρα εντελώς ανεπίσημη, όμως γιατί η εκάστοτε μέρα να καθορίζει τη διάθεση μας; Μέσα στη μέση των προβλημάτων, των εκκρεμοτήτων και της κούρασης το διαφορετικό, όσο δύσκολο (πρακτικά) και αν είναι, έχει μια μαγεία διαφορετική.
Η τετριμμένη αλλά όχι με την κακή έννοια, έξοδος του Σαββατοκύριακου δε φαντάζει εκ πρώτης όψεως ως την πιο cult ή κουλτουριάρικη δραστηριότητα. Αντίθετα κάποιος που θυσιάζει λίγες ώρες ύπνου πριν τη δουλειά ή ξάπλας στον καναπέ, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον άνθρωπος. Η κουλτούρα ενός ανθρώπου που ξέρει να βιώνει τη διασκέδαση με έναν αυθεντικό τρόπο, δεν περιορίζεται σε 2-3 μέρες της εβδομάδας. Τεράστιο ρόλο φυσικά παίζει και το μέρος που θα στεγάσει τη συνάντηση. Απαλή μουσική; Χαμηλός φωτισμός; Ανθρώπινη θαλπωρή. Και από την άλλη οι εμπλεκόμενοι. Η διάθεσή μας. Ήρεμη, ρομαντική, αινιγματική… Όπως και το ντύσιμο που πρέπει να αρμόζει στο περιβάλλον.
Προσωπικά πείστηκα από το ίδιο μου το άρθρο. Νομίζω ότι όσο.. σπιτόγατος και να είναι (είμαι) κανείς, μια μεσοβδόμαδη έξοδος αλλάζει το υπόλοιπο της καθημερινότητάς μας για αυτήν την εβδομάδα και τη ψυχολογία με την οποία θα την αντιμετωπίσουμε. Εγώ αμέσως θα κανονίσω για μια έξοδο.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το