Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 25 Φεβρουαρίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

Ενημερώθηκα σήμερα ότι ασκήθηκε δίωξη εναντίον ιδιοκτήτη blog κατόπιν έρευνας από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθότι προέκυψε ότι μέσα από τις καταχωρήσεις του εξέθετε άτομα του πολιτικού, του δημοσιογραφικού και του καλλιτεχνικού χώρου. Όπως προέκυψε πρόκειται για γνωστό δημοσιογράφο, του οποίου το όνομα έγινε γνωστό.
Φυσικά η παραπάνω είδηση προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό, ή μάλλον θα πρέπει να τον προκαλέσει στην κοινή γνώμη και κυρίως σε όλους εμάς σχετικά με το θέμα της ελευθερίας της έκφρασης.
Συνηθίζεται να διαβάζουμε καταχωρήσεις χωρίς κάποιο πολιτικό ή κοινωνικό ρίσκο. Έρωτες, φιλοσοφίες, χιούμορ, ενημέρωση, άντε και κανένας προβληματισμός. Κανείς δεν τσαλακώνει την εικόνα του. Τι φοβάται; Μα είναι απλό. Ποιος να… δυσφημίσει τον εαυτό του καταχωρώντας κείμενα που θα το έκαναν; Ποίος να ρισκάρει να μιλήσει άσχημα για άλλους διακινδυνεύοντας την εύνοια του από εκείνον και το περιβάλλον του;
Μετά είναι η ελευθερία της έκφρασης. Υπάρχει; Ελπίζω να μην είμαστε αχάριστοι. Σε αυτήν τη χώρα ασφαλώς και ανθεί. Ο καθένας κάνει το μακρύ του και το κοντό του! Έτσι λοιπόν αν ο κύριος δημοσιογράφος ελέγχθηκε από τις αρχές, εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να τσαλακώσω την καλή εικόνα του yannidakis κηρύττοντας αυτή την εβδομάδα, ως «Εβδομάδα αντι-yannidakis».
Και αρχίζοντας δυναμικά, να δηλώσω ότι ο παραπάνω blogger διώχτηκε από τις αρχές με καταχωρήσεις που προσέβαλαν διάσημους. Γιατί; Έχει παρατηρήσει κανείς τι συμβαίνει γύρω μας; Καταχωρήσεις επί καταχωρήσεων με γλύκες, μέλια, φιλοφρονήσεις και γλειψίματα. Κανείς δε μαλώνει με κανέναν. Δέχομαι μια πρόσκληση, μπαίνω μέσα (πριν την αποδεχτώ) και αντί να γράψω «ρε φίλε; Τι βλακεία σελίδα έχεις; Κάνε καμία καταχώρηση της προκοπής αντί να προσθέτεις φίλους», κάθομαι και γράφω ότι έχει ωραία σελίδα και στύβω το κεφάλι μου να βρω κάτι θετικό να πω.
Είναι αλήθεια αγαπητοί αναγνώστες. Περισσότερες από τις μισές σελίδες, είναι απελπιστικές. Χωρίς ενημερώσεις, με φίλους από Κίνα και τουρκία. Αυτή είναι η αλήθεια. Πάτε καλά ρε; Τι κερδίζετε έτσι; Ποια η ικανοποίησή σας; Που η ποιότητα; ’ξιοι της μοίρα σας είστε.
Και για να ξέρετε που ακριβώς βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, είστε στην πρώτη σελίδα που αντί να προσθέτει, διαγράφει «φίλους».

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το