Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 16 Αυγούστου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

 Το Φεγγάρι. Η Σελήνη. Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για ποιητές, ρομαντικούς, προληπτικούς και βάλε… Αναφερόμαστε σε αυτό, λες και έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πάντα. Να μειώσει τις αποστάσεις, να φτιάξει τη διάθεση, να δώσει άλλη επίδραση στο κόκκινο κερί και τα αναμμένα κεριά.
Το φεγγάρι πιστεύεται πως μπορεί στο σκοτάδι να τα παρακολουθεί όλα, είναι όμως τυφλό! Ότι βλέπουμε και μας παρασέρνει σε ταξίδια έρωτα και φαντασίας, είναι ψευδαίσθηση. Είναι γνωστό πως το φεγγάρι δεν έχει δικό του φως, όπως και κανένας πλανήτης άλλωστε. Το φως που βλέπουμε εμείς στο φεγγάρι είναι από την αντανάκλαση του ήλιου πάνω του.
Η απόλυτη ψευδαίσθηση λοιπόν. Γιατί το φεγγάρι μπορεί παίζοντας να κινείται συνεχώς γύρω από τη Γη, όμως φροντίζει με κλεμμένο το φως που μας παρουσιάζει για να μας… ξεμυαλίζει να μας παρουσιάζει το καλύτερο του πρόσωπο.
Έχετε ακούσει τη «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού»; Είναι γεγονός πως η πίσω πλευρά της σελήνης δεν φωτίζεται ποτέ. Γιατί πότε δεν κοιτάζει τον ήλιο. Επιπρόσθετα η άλλη της πλευρά είναι κάθε άλλο παρά λεία. Γεμάτη από λόφους και κρατήρες, συνθέτει μια από τις πιο ανώμαλες επιφάνειες στο διάστημα.
Και δε φτάνει μονάχα αυτό. Όταν ο καυτός ήλιος φωτίζει τη Γη, ένα υπέροχο γαλάζιο αντικρίζει κανείς, ακόμα και ο Άρης είναι κόκκινος. Όμως το φεγγάρι απλά άσπρο γίνεται χωρίς χρώμα, χωρίς συναίσθημα.
Τη δουλειά του βέβαια την έκανε άψογα. Άχρωμο, χωρίς φως, με διπρόσωπη επιφάνεια, να εμπαίζει συνέχεια τα δύσμοιρα αστεράκια που είχαν την ατυχία να είναι κοντά του και τώρα κανείς δε μπορεί να τα δει αφού τα καλύπτει η κλεμμένη λάμψη του.
Η πλήρης εξαπάτηση αγαπητοί αναγνώστες. Ένα από τα πιο ψεύτικα ουράνια σώματα, καταφέρνει και μας μαγεύει στη θέα του, μας παρασέρνει στα απαγορευμένα πάθη των επιθυμιών μας παίζοντας με το μέγεθος του κάθε φορά και εμείς παραδομένοι στις πράξεις του οδηγούμαστε σε μονοπάτια επικίνδυνα…

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το