Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 18 Απριλίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ

Το τέλος της βουβής εβδομάδας διανύουμε και είναι η καλύτερη ευκαιρία να χαλαρώσουμε λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ένα Σαββατοκύριακο που έρχεται και αποτελεί πρόκληση για τον καθένα.
Εξηγούμαι λέγοντας ότι εκμεταλλευόμενοι όλοι το πασχαλινό ωράριο που δίνει στον καταναλωτή την ευκαιρία να έχει περισσότερες ώρες την ημέρα πρόσβαση στην αγορά, καλό είναι να εκπληρώσουμε τις ανάγκες μας, τις υποχρεώσεις και γενικά το ξόδεμα του πασχαλινού μισθού, τώρα.
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτές τις μέρες κάποιοι ψωνίζουν για το σπίτι τους, άλλοι για τα παιδιά τους και άλλοι για εκείνα που έχουν βαφτίσει. Την ίδια στιγμή μπορούμε να εξοπλίσουμε το ψυγείο και το φούρνο για ότι θα κοσμεί το τραπέζι μας την ημέρα του Πάσχα και ύστερα.
Ο λόγος της προτροπής μου δεν έγκειται μονάχα στην παροιμία με τα παιδιά των φρονίμων που μαγειρεύουν πριν της ώρας τους, αλλά σε μια πολύ σημαντική εξοικονόμηση χρόνου, ο οποίος καλό είναι να καταναλωθεί σε έναν πολύ σοβαρό σκοπό.
Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η εκκλησία τιμά το Θείο Δράμα με μερικές εκπληκτικές ακολουθίες, που περιέχουν το τροπάριο της Κασσιανής, τα Εγκώμια και άλλα.
Ίσως το πιο ανατριχιαστικό στις ημέρες αυτές και κυρίως για όσους πηγαίνουν πρωί και (περισσότερο) απόγευμα, είναι τα Ευαγγέλια. Φροντίστε να αγοράσετε ένα μικρό βιβλιαράκι με τα λόγια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας. Δίνοντας το παρόν στις ακολουθίες και διαβάζοντας το Ευαγγέλιο μαζί με τον ιερέα, συμμετέχετε λεπτό προς λεπτό στη σύλληψη, δίκη, στα βασανιστήρια, τη σταύρωση, την ταφή και την Ανάσταση του Χριστού. Είναι μια δυνατή εμπειρία που θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα. Ανατριχιαστικά συναισθήματα, εφόσον είστε προσηλωμένοι εκεί και από νωρίς στο ναό.
Ταχτοποιήστε τις εκκρεμότητες σας με αγορές και δώρα και ετοιμαστείτε για νηστεία και προσευχή από Μ. Δευτέρα. Ζήστε μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σας στιγματίσει θεολογικά και πνευματικά.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το