Σάββατο 2 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΑΤΑΞΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 27 Νοεμβρίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: ΑΤΑΞΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ

Σήμερα αντί για άρθρο σκέφτομαι να προσφέρω δώρο σε εκείνον που θα μου στείλει το πλήρες πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους συνταξιούχους και τους φοιτητές. Πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο. Αδύνατο, θα έλεγα.
Και έτσι καταλάβατε όλοι το θέμα που θα θίξω εν συντομία, σήμερα. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης φαντάζουν «χιλιόμετρα» για τον μικρομεσαίο και οι συνεχείς ανατιμήσεις βουνό που πρέπει να ανέβει.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε την κυβέρνηση για τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος και για το πώς αυτό γίνεται σε συνάρτηση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Και φυσικά θα διακρίνετε την ειρωνεία μου, για την πλήρη εξαπάτηση του κόσμου που έδωσε στο κυβερνών κόμμα μια άνετη εκλογική νίκη. Ο ίδιος κόσμος τώρα, νοιώθει προδομένος και έχω την αίσθηση ότι οι κινητοποιήσεις δε θα έχουν προηγούμενο.
Ανατιμήσεις σε οτιδήποτε χρήσιμο αγοράζεται, μείωση των συντάξεων, μείωση των μισθών και ειλικρινά έχω χάσει τη σειρά των εξελίξεων. Σύντομα θα έχουμε και την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας και φυσικά ήδη βιώνουμε τις αυξήσεις τη φορολογία, γεμίζοντας με αντικίνητρα τους νέους να παντρευτούν, να αγοράσουν πρώτη κατοικία και φυσικά να κάνουν πάνω από ένα παιδί. Δε θέλω να συνεχίσω, διότι δε φημίζομαι για τη γκρίνια μου, όμως απλά ήθελα να παραθέσω τους φόβους μου για την πλήρη διάλυση του εμπορίου και των λοιπών κλάδων την περίοδο του χειμώνα από τις άπειρες απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις και οτιδήποτε άλλο επαναστατικό βρεθεί για την καταπολέμηση του συστήματος.
Η πολιτική και η διπλωματία είναι τα όπλα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση ώστε να εκτονωθεί το κλίμα και πάλι όμως είμαι απαισιόδοξος για την σωστή μεταχείριση τους. Ο χρόνος θα δείξει και εμείς θα είμαστε μάρτυρες των όσων θα φέρει.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. Λύσεις, προτάσεις και πραγματικότητα πάνω στο θέμα της πολιτικής της λιτότητας και των αντιδράσεων.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

3 σχόλια:

  1. Oι προσπάθειες της κυβέρνησης....
    εγώ γιατί βλέπω χλιδάτα αυτόκινητα, καμία 50 ακίνητα ο κάθε βουλευτής(την ώρα που εμείς κάνουμε αμάν να αγοράσουμε ένα σπιτάκι της προκοπής) κουστούμια, "οβάλ γραφεία";;;
    Μήπως μόνο έχω παραισθήσεις;;;
    Δε ξέρω φίλε μου, δε νομίζω με τα όσα βλέπω να παρατηρώ "προσπάθειες"
    Πως βρέθηκαν τόσα λέφτα στα κουστούμια της κυβέρνησης;;;;;;Oχι από πάντως "προσπάθειες για τη μείωση του ελλείματος" φίλε μου....αυτό πρέπει να το δεχτούμε.
    Μήπως πρέπει να δούμε και τις προσπάθειες τους που υπάρχουν στην Ελβετία σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε θυρίδες υψίστης ασφαλείας;;;
    Mήπως πρέπει να δούμε και τα ακίνητά τους στο εξωτερικό;;;
    Όχι φίλε μου, ας δώσουν και αυτοί λεφτά να πληρώσουν τα σπασμένα.
    Σπάει ο Α το βάζο και το πληρώνει ο Β που στο μέταξύ είχε πει ο Β να το φυλαξεί ο Α.Σου φαίνεται δίκαιο;;;Εμένα όχι. Σπας κάτι το πληρώνεις.Το "σπάς κάτι το πληρώνω" μόνο στην Ελλάδα υπάρχει, πουθενά αλλού στο κόσμο δεν νομίζω να βρεθεί μια τέτοια κορο'ι'δίστικη νοοτροπία.Το βάζο έγραφε "Ελλάς" και όχι μόνο πήρανε από μέσα κάποιοι τα χρήματα που είχε αλλά το σπάσανε κιόλας, το κάνανε κομμάτια, κυριολεκτικά κομμάτια.Ναι έτσι είναι, γιατί σε λίγο θα δούμε την Ελλάδα να μοιράζονται οι περιοχές της στην Βαρντάρσκα(FYROM)τη Βουλγαρία, την Αμερική, την Γερμανία, τη Ρωσία(λόγω των αγωγών αερίου)τη τουρκία, τη Λιβυή, την Αλβανία...και δε ξέρω και γω που αλλού.Και φυσικά μετά από ένα τέτοιο τεμαχισμό(και εφιαλτικό αλλά καθόλου φανταστικό σενάριο)η Ελλάδα δε θα ορθοποδήσει ξανά όπως έγινε με τους Τούρκους το 1821."Λυπάμαι, παίξατε και χάσατε" μας λένε ήδη οι μεγάλες δυνάμεις.
    Και όλα αυτά φίλε μου ξεκινάνε γιατί κάποιοι όχι μόνο δεν έκαναν προσπάθειες αλλά(όπως όλοι βλέπουν)πρόδοσαν τα ιερά χώματα της πατρίδος!!!
    Λυπάμαι που λέω τόσο ώμα λόγια σε αυτό το σχόλιο αλλά πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Μπρος μας ο γκρεμός, ο γκρεμός που μας οδήγησαν κάποιοι. Μπορούμε είτε να υπακούσουμε στην εντολή τους "πεστε στο γκρεμό" είτε αγνοήσουμε αυτό το πρόσταγμά τους.Το γιαούρτι που έριξαν στον αντιπρόεδρο φώναζε συμβολικά "σε αγνωώ, δε σε υπακούω πλέον, δε θα πέσω στο γκρεμό επειδή εσύ μου το λες"
    Λοιπόν...ας τους βάλουμε μια φορά να πληρώσουν αυτοί το σπασμένο βάζο.Η αγανάκτιση φίλε μου που βιώνουν όλοι δεν μπορεί να είναι σε όλους μα όλους μια ανόητη συναισθηματική έκρηξη.Δεν μπορεί όλοι να έχουν άδικο και η κυβέρνηση να έχει όλο δίκιο.Δεν κάνει λάθη η κυβέρνηση;;;;Eχει το αλλάθητο του Πάπα;;;
    Ετσι λοιπόν φίλε μου, με όλα αυτά που βλέπω, προσπάθειες από μέρους των "κουστουμάτων αερολόγων" δεν υπήρξαν.Υπήρξε σίγουρα μόνο ένα είδος προσπάθειας.Η καλοπέραση τους εαυτούλη τους...
    Άντε να δούμε τι θα απογίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Μαριος
    θέλω απλά να σημειώσω πως η ανάρτηση αυτή έγινε το 2007 οπότε όλα τα γραφόμενα αναφέρονται στην τότε κυβέρνηση :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμμ..αυτό δεν το πρόσεξα για να πω την αλήθεια.Το θέμα όμως παραμένει πως η σημερινή κυβέρνηση δεν κάνει προσπάθειες.Όχι πως η τότε έκανε(αν έκανε θα είμασταν "αλλού" σήμερα ως Ελλάδα) .Ουτέ εκείνη έκανε, η αληθεία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το