Σάββατο 23 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 30 Απριλίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΧριΜια ιστορική αναδρομή στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικοί που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας χαρακτηρίζονται από πολύμορφα γνωρίσματα.
Δεν πρόκειται να κάνουμε τέτοιου είδους μελέτη, όμως σίγουρα μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η πολιτική και οι πολιτικοί της Ελλάδος εξελίχθηκε ανά τα χρόνια και μάλιστα; Προς το καλό!
Κατά το παρελθόν ο πολιτικός μπορούσε να ασκήσει επιρροή στο λαό πολύ πιο εύκολα. Εφόσον μπορούσε να ασκήσει επικοινωνιακή πολιτική γινόταν αρεστός και άρα δημοφιλής. Ο λαός δεν είχε ποτέ περισσότερα ή λιγότερα προβλήματα από σήμερα, απλά διαφορετικά. Ήταν όμως ανεκπαίδευτος και η πολιτικά κριτική του ικανότητα ήταν ανύπαρκτη.
Λίγα έργα και πολλά λόγια ήταν αρκετά. Άνθρωποι όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου έμειναν στην ιστορία όχι μόνο για την πολιτική τους ικανότητα, αλλά και για την επιρροή που ασκούσαν στον απλό και συνήθως (λόγω των συνθηκών της εποχής) αμόρφωτο έλληνα πολίτη.
Τα τελευταία χρόνια όμως το σκηνικό άλλαξε. Τα μέσα ενημέρωσης καταφέρνουν να ταξιδεύουν τον έλληνα σε κάθε γωνιά, να του προσφέρουν γνώσεις που μεταφράζονται σε ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας σε πολιτικό επίπεδο. Οι ατασθαλίες και η διαφθορά τυγχάνουν μεγάλης κριτικής απ’ τον ελληνικό λαό που πλέον είναι περισσότερο μορφωμένος και σίγουρα πιο κοινωνικός.
Οι πολιτικοί σήμερα είναι μορφωμένοι πολίτες που συχνά δεν χαρακτηρίζονται απ’ το επικοινωνιακό χάρισμα, όμως έχουν βαθιά γνώση σε τομείς της οικονομίας, της διπλωματίας και της επιστήμης της πολιτικής γενικότερα.
Κανείς δε μπορεί να μας διαβεβαιώσει για τη δικαιοσύνη ή μη, που τους διακρίνει, τότε και σήμερα και για τη φερεγγυότητα των πράξεων τους, όμως αυτό δεν αναιρεί το επίπεδο τους. Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα με υψηλό κύρος στη διεθνή κοινότητα, με πολλές διακρίσεις και δικαιώματα που καθορίζουν πολλές φορές, την παγκόσμια πολιτική. Μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, οφείλει πολλά στην πολιτική δραστηριότητα της χώρας.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το