Κυριακή 1 Μαΐου 2011

αναδρομές - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓ(Κ)ΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 30 Απριλίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓ(Κ)ΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Χριστός Ανέστη. Ο μήνας που υποδεχόμαστε αυτές τις ώρες αποτελεί αναμφισβήτητα το μήνα που εμπνέει και αφυπνίζει ιδέες, ρομαντισμό, σκέψεις, από εραστές, εργάτες και ονειροπόλους στο καθετί.
Σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας της Ελλάδας με πάμπολλα εθνικά ζητήματα ανοιχτά, τα εσωτερικά προβλήματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και χρήζουν άμεσης επίλυσης από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Ανεργία, ακρίβεια, χαμηλόμισθοι. Τρεις λέξεις που κατά τα φαινόμενα συνδυάζονται στη χώρα μας με έναν θαυμάσιο τρόπο που προκαλεί αγανάκτηση και απογοήτευση από το μέσο εργαζόμενο έλληνα.
Η ημέρα της πρωτομαγιάς φέτος (και) στην Ελλάδα φαντάζει αναγκαία όχι μόνο για ξεκούραση, αλλά και για αγώνες. Η ημέρα των εργαζομένων αποτελεί μια επέτειος που θα πρέπει να θυμίζει στον καθένα σπουδαίους αγώνες που βάφηκαν ακόμα και με αίμα, για να υπάρχουν σήμερα –τα όποια- δικαιώματα έχουν θεσπιστεί και ισχύουν σήμερα για τους ανθρώπους που εργάζονται για να κερδίζουν χρήματα.
Η διαχρονικότητά των αγώνων αυτών είναι υποκειμενική έννοια, γιατί δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των αναγκών των εργαζομένων τότε με αυτούς που γίνονται σήμερα με χαρακτηριστικό μερικά πολύ δίκαια αιτήματα και άλλα πολύ υπερβολικά.
Η ημέρα του εργάτη, που μπορεί να ξεκουραστεί σήμερα, όμως ας σκεφτούμε όλοι ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλει στον εαυτό του, στην οικογένεια του και στους μελλοντικούς εργαζομένους που σήμερα πασχίζουν στα θρανία για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο, να διαμαρτυρηθεί και να αντιδράσει ενάντια του προαναφερθέντος τρίπτυχου της Ανεργίας – Ακρίβειας – Χαμηλόμισθων.
Ας εστιάσουμε σε αυτό το σημερινό άρθρο ακριβώς εκεί. Στο ότι ο σημερινός εργαζόμενος έχει την υποχρέωση να αγωνιστεί για την προάσπιση των συμφερόντων του σκεπτόμενος και την ηθική υποχρέωση απέναντι στο επόμενο εργατικό κύμα που ετοιμάζεται με φόβο και άγχος για την εξασφάλιση, αντί για γνώση και εφοδιασμό εργατικού πλούτου γεμάτο από ικανότητες και δεξιότητες.
Δυναμική Πρωτομαγιά σε όλους τους εργαζόμενους και σε όσους είναι κοντά στην απαρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

4 σχόλια:

  1. Ημέρα της ΑΝΟΙΞΗΣ σήμερα και των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ! ! ! με ιδιαίτερη σημασία για τις ημέρες που ζούμε.

    Καλό μήνα σου εύχομαι.

    Υ.Γ. Μία φίλη μου θέλησε να επισκεπτει το χώρο σου και δεν επιτρεπόταν, εάν εσύ το θέλεις(με τη δική μου εγγύηση)....
    Μαρία Κεχρή(makex@hotmail.gr)
    Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ thaliak1
    καλό μήνα. Πραγματικά, με ειδική σημασία για τις μέρες μας. Ας ελπίσουμε η μέρα να τιμηθεί σωστά και ειρηνικά με ουσιαστικούς συμβολισμούς :[

    σε ότι αφορά το τεχνικό θέμα που παρουσιάστηκε θα επικοινωνήσω προσωπικά με τη φίλη σου.
    Το yannidakis δεν έχει κανένα φραγμό εισόδου. Είναι ανοιχτό στην πρόσβαση και τον σχολιασμό προς όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις Αναστήθηκε ο Χριστός άνθισε όλη η Γη..!!!
    Γι αυτό η Άνοιξη είναι "η Γιορτή της Ψυχής"...

    Μακάρι ν`ανθίσουν οι ζωές όλων που μάχονται για μια θέση στον ήλιο (καθώς συμφωνώ με το κείμενό σου)

    Καλό μήνα με άρωμα καλοκαιριού Yannidaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Τζωρτζίνα
    όμορφη -όπως πάντα- η παρέμβασή σου. Εύχομαι κι εγώ άνοιξη σε όλους μας και ειδικά σε όσους ορίζουν τις τύχες μας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το