Σάββατο 14 Μαΐου 2011

αναδρομές - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΡΧΙΣΕ. ΠΑΙΖΕΤΕ;

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 11 Δεκεμβρίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΡΧΙΣΕ. ΠΑΙΖΕΤΕ;

Για όσους παρακολουθούν αυτή τη σελίδα από την αρχή, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι δεν είναι το πρώτο μου άρθρο για το περιβάλλον και σίγουρα δε θα είναι και το τελευταίο. Θα αναφερθώ σε κάτι εξαιρετικά επίκαιρο και δεν είναι άλλο από το παγκόσμιο συνέδριο του ΟΗΕ για το περιβάλλον. Περιέργως σήμερα δε θα γκρινιάξω, μιας και τα νέα είναι ελπιδοφόρα. Ίσως το περιβάλλον να οδεύει στο όριο αν(τ)οχής του, όμως το 2007 θα μείνει στην ιστορία (μεταξύ άλλων) για την αφύπνιση των κρατών. Γιατί ως τώρα μπορεί να μιλούσαν μονάχα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, όμως φέτος μίλησαν και οι κυβερνήσεις. Μπορεί να μην έπραξαν κιόλας, όμως το πρώτο βήμα έγινε. Η Γαλλία ανακοίνωσε πρόγραμμα 27 εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος και οι ΗΠΑ και Κίνα, καθώς και τα άλλα μεγάλα κράτη, κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να μιλήσουν στην πράξη.
Και ίσως η θεωρία από την πράξη να απέχει, όμως ο σοφός λαός λέει, ότι η αναγνώριση του προβλήματος αποτελεί το ένα δεύτερο της επίλυσής του. Και εγώ θα συμφωνήσω. Καλοπροαίρετα θα πεισθώ ότι το 2008 θα είναι το έτος της απαρχής της ανατροπής της καταστροφής του περιβάλλοντος μας.
Και αν η δικαιολογία όλων μας (καλά, όχι και όλων) ήταν η απραξία των κυβερνήσεων, τώρα αυτή δεν υπάρχει, στο βαθμό που υπήρχε ως τώρα και άρα είναι η σειρά μας να δράσουμε με τις απλές μεθόδους και ευθύνες που μας αναλογούν. Ανακύκλωση μπαταριών, χαρτιού, οικονομία νερού που είναι τα βασικότερα και από κει και ύστερα ότι παραπάνω και όσο περισσότερο μπορεί ο καθένας να προσφέρει στο περιβάλλον με το να μην το μολύνει (σκουπίδια στους δρόμους, τσιγάρα στα δάση κλπ.).
Βγείτε έξω σήμερα και μυρίστε τον αέρα. Θα είναι πιο καθαρός, πιο ελπιδοφόρος. Αλλάξτε και εσείς, πιστέψτε σε αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια της οποίας πρωταγωνιστές είμαστε όλοι εμείς.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το