Σάββατο 28 Μαΐου 2011

αναδρομές - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΗΣΗ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 7 Δεκεμβρίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΗΣΗ

Ίσως να μην έχουν αλλάξει και πάρα πολλά στα τέλη της πρώτης βδομάδας του Δεκέμβρη, όμως οι βιτρίνες σιγά-σιγά στολίζονται, η διάθεση ακόμα πιο αργά αλλάζει και φυσικά τα σχέδια για τις.. επίμαχες μέρες δίνουν και παίρνουν. Ίσως να είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε το δώρο των Χριστουγέννων ή αλλιώς τον 13ο μισθό. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εμένα αλλά στους υπάλληλους και στους φοιτητές με τα… χαρτζιλίκια που περιμένουν από όλα τα μέλη της οικογένειας, άσχετα με το πόσο κοντινά ή όχι, είναι.
Μιλάμε βέβαια για ένα ποσό που συνήθως δε φτάνει για όλα (τα πολλά) που θέλουμε. Αυτά που χρειαζόμαστε ή νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε. Ας δούμε όμως το θέμα με ένα λίγο πιο πρακτικό τρόπο. Τι ποσό από αυτό, μπορούμε να δεσμεύσουμε για να διαθέσουμε σε κάποιους ανθρώπους που το έχουν λίγο περισσότερο ανάγκη; Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε κάθε τι παραπάνω μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τα χρήματα δεν περισσεύουν. Και φυσικά μπορώ να αναλύω βάζοντας αμέτρητες λέξεις. Όμως πάντα χρησιμοποιώντας την πρακτική, θα ήταν μια πολύ ρεαλιστική ιδέα, να κρατήσουμε τις ορέξεις μας για 2 μόνο φορές (εμείς και οι φίλοι μας), ώστε αντί για ένα ποτό με τα ακριβά μας ρούχα να διαθέσουμε το αντίστοιχο ποσό είτε στην ενορία της εκκλησίας μας που θα αναλάβει την προώθηση αυτών στα σωστά άτομα, είτε σε κάποια κοινωφελή οργάνωση, είτε σε κάποια γνωστή οικογένεια της γειτονιάς μας.
Φανταστείτε αν εγκρατέψουμε εμείς, τα αδέρφια μας, οι παρέες μας 2-3 εξόδους, τι ποσό θα μπορούσαμε να σώσουμε. Και φυσικά η αντιπρόταση είναι μάζωξη σε ένα σπίτι και παντομίμα ή κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι μέχρι τελική πτώσεως! Εναλλακτικά προτείνω κλείσιμο φώτων και διήγηση τρομακτικών ιστοριών. Αν κάποιος δε συμμετέχει, ανοίξτε τα φώτα: ή που θα απουσιάζει στην τουαλέτα ή μπορεί να τον βρείτε να ανταλλάσει απρόσμενα φιλιά με άλλος μέλος της παρέας! Καλή παρέα για καλό σκοπό!

yannidakis - σύγχρονη γυναίκα μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το