Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από SUSPECT

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 3-0 - ΧΑΧΑΧΑ
Τελείωσε και αυτή η παρωδία του τελικού του κυπέλλου και για μια ακόμα φορά επιστρατεύθηκαν τα γνωστά κλισέ και τα γνωστά να χαμε να λέγαμε.
Για τον αγώνα δεν μπορείς να πεις πολλά. Ένα κάκιστο παιχνίδι, με άτεχνους παίκτες που κακοποίησαν το ποδόσφαιρο και προσέφεραν στο κοινό μια άθλια σούπα. Μέχρι το 2-0 απο τον Μπαχα, οτι φάση έγινε ηταν απο στημένη φάση. 
Συγκριτικά με τον περσινό τελικό, μας πήρε ο ύπνος και ο αγώνας έπρεπε να τελειώσει στο πρώτο τέταρτο και να επιστραφούν τα χρήματα στους θεατές με μια μεγαλοπρεπή συγγνώμη. Ο πιο γελοίος τελικός που έχω δει στη ζωή μου – μαζί με έναν άλλον, που δεν θυμάμαι λεπτομερειες παρα μόνο ότι ηταν στην Τούμπα και έδειχνε η κάμερα τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ να κάνει δηλώσεις για το πόσο καταπληκτικη γιορτή του ποδοσφαίρου ηταν και πίσω του καίγονταν οι κερκίδες.
Άθλιο ποδόσφαιρο και άθλιοι οπαδοί. Ο «υπέροχος κόσμος» που λέει το κλισέ, που τέτοια υπεροχή δεν αντέχεται. Το μπάσκετ στην Α2, το χάντμπολ ψιλοδιαλύθηκε μετά το ξύλο στη Λαμία με τους ΠΑΟΚτζήδες και με την ομάδα της Παρτιζάν, και στον ποδόσφαιρο, η καταστροφή και το ξύλο σε αντίπαλους παίκτες.
Δεν πέφτω στην παγίδα του «ελα μωρέ τώρα, 3-0 έληξε, τι φωνάζουν για το οφσάιντ γκολ;»
Ηταν τέτοιος αγώνας που το πρώτο γκολ ήταν καθοριστικό. Αν ηταν το τρίτο, δεν θα είχε καμία σημασία. Από τον επόπτη μάλιστα του γκολ του Κατσουράνη. Αλλον δεν είχαν να βάλουν;
Ντρέπομαι ως ΑΕΚτζης που η ΑΕΚ κατάντησε να είναι ο Ηρακλής της Αθήνας.
Δεν με ενδιαφέρει παρά την ανομβρία, ούτε να κερδίζω τέτοιους τίτλους, ούτε με αυτόν τον τρόπο και στην απονομή απογοητεύθηκα.
Οι αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν τεράστιο ενδιαφέρον δεν σταματούν στο 90. Διατηρείται η τηλεθέαση για το κανάλι, προβάλλουν περισσότερες διαφημίσεις αρα και τελικά μεγαλύτερη εμπορική αξία για το προϊον. Τρελό μάρκετινγκ. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι παίκτες παίζουν με 2 φωτισμούς. Των προβολέων και των καπνογονο-βεγγαλικο-φωτοβολιδων. Φως και εφε δηλαδή.  Υπερπαραγωγή! Στην ελληνική έκδοση του τελικού κυπέλλου συμμετέχουν με τον τρόπο τους και οι οπαδοί. Η δική μας γιορτή είναι μαζική. Όλοι παίζουμε στο γήπεδο. Γιατί μόνο 22;
Ερώτηση: Αν το διέκοπτε ο Κάκος εις βάρος της ΑΕΚ, θα είχε άδικο;
Ερώτηση 2: Αν στην απέναντι πλευρά δεν βρισκόταν Περιστεριώτες αλλά γάβροι, θα έκαναν αυτές τις μαγκιές;
Την αδέκαστη φίλαθλη Ελλάδα την πείραξαν οι αηδίες του Καραϊσκάκη. Τώρα ξαναλέμε τα ίδια κλισέ. Ελα μωρέ, μόνο 200 άτομα ήταν ( εμένα μου φάνηκαν πάνω από 1.000 ) δεν φταίνε οι πολλοί για τους λίγους, μεμονωμένα περιστατικά, οι ανεγκέφαλοι, τα κλασικά άλλοθι χάρη στα οποία τα λέμε, κοιμίζουμε τη συνείδηση μας και η ζωή συνεχίζεται με κάποιο άλλο αντίστοιχο έπος που θα ξαναπούμε τα ίδια.
Νομίζω πως τώρα στο ΟΑΚΑ μπορείς να σπείρεις μπρόκολα, ραπανάκια και πεπόνια. Ότι φυτέψεις, θα πιάσει αμέσως. Έχει γίνει καλό όργωμα. Ούτως ή άλλως χρειαζόταν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες καινούρια διακόσμηση. Όπως μάλιστα το είδα στο τέλος, δεν είναι και τόσο άσχημο. Για χωματερή. Ας αφήσουμε τους κατοίκους της Κερατέας στην ησυχία τους. Μια χαρά μετατροπή κάναμε στο Σπύρος Λούης.  
Οι παίκτες του Ατρόμητου πρέπει να πάρουν 2 μετάλλια. Για ποδόσφαιρο και για καράτε. Έπρεπε  ο Ατρόμητος να απαιτήσει  να παίξει τα υπόλοιπα 7 λεπτά  για το υπέρτατο ξεβράκωμα αλλά ο  Κάκος τελικά αποφάσισε απονομή. Αθλιότητας
Η κάλυψη των επεισοδίων από την κρατική τηλεόραση ηταν για τα μαύρα δράγκαλα. Λες και ακούγαμε ραδιόφωνο. Εικόνα δεν μας έδειξαν.  Μας είπαν επίσης ότι φταίει η Αστυνομία. Εμείς ατομικά και κοινωνικά είμαστε υπέροχοι. Αν πάντως οι αστυνομικοί βούταγαν εστω 10, τα κλισέ είναι έτοιμα: θα μιλάγαμε για την κρατική βια και το αστυνομικό κράτος και κάτω τα χέρια από τα αδέρφια μας…  
Μου έκανε φοβερή εντύπωση το κοκοκο των παικτών της ΑΕΚ. Λες και ηταν όχι σε άλλο γήπεδο, κάποιος θα τους είχε πει κατι, αλλά στον Κένταυρο 8 και πέρασαν από το Μαρούσι μια βόλτα. Σήκωσαν κανονικά το κύπελλο, έκαναν και έναν θλιβερό γύρο του θριάμβου, μπράβο σας, ωραία στήριξη στους συναδέλφους σας κάνατε.
Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο πρώτος τίτλος του Λυμπε είναι ο συγκεκριμένος.
Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι. Δεν είμαι απαισιόδοξος, απλως σου προτείνω  να ακούσεις νυχτερινό αθλητικό ραδιόφωνο. Θα δεις ότι το μέσο επίπεδο των οπαδών και το εμετικό και καλά σωστό, δίκαιο και φίλαθλο επίπεδο των δημοσιογραφούντων είναι απολύτως ταιριαστό με αυτά που βλέπουμε. 
Θέλεις φίλε καλύτερο ποδόσφαιρο;
Κόψε το γήπεδο και να αγοράζεις τις αθλητικές εφημερίδες. Αλλιώς κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και ολους τους υπόλοιπους. Αυτά θέλεις να βλέπεις και αυτά γουστάρεις. Σε αυτά είσαι εθισμένος και αυτά σου αξίζουν. 
Υγ. 1 Αγαπητέ κ. Αδαμίδη. Εξακολουθείς να θέλεις να δεις τον πρωθυπουργό όπως ήθελες μετά το Καραϊσκάκη; 
Υγ. 2 Όταν ο Νικολαϊδης έκανε μια προσπάθεια για να διώξει την αλητεία, ο ελληνικός δημοσιογραφικός κόσμος τον έκραζε νυχθημερόν. Τώρα λένε τα γνωστά κλισέ και σκίζονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
Υγ 3. Στο μπάσκετ κάνουμε αυτά που κατηγορούσαμε τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα του Βάλνερ. Μπράβο. Καλύτερα ας ανέβει άλλος ενας από την Α2
Υγ. 4  Καλά τα είπε ο Δώνης. Αντι για πρόστιμο να πάρει έπαινο. Αν φάει πρόστιμο τότε πρέπει να επιβληθεί το ίδιο σε όλους τους Ελληνες γιατί ολοι αυτό λεμε.


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το