Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

αναδρομές - Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ή ΑΓΝΟΙΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 2006
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ή ΑΓΝΟΙΑ

Για σήμερα είχα ένα θέμα έτοιμο σχετικά με την ελευθερία βασιζόμενο φυσικά στην επικαιρότητα. Όμως διαβάζοντας σήμερα τα νέα εξαγριώθηκα με ένα πολύ εύστοχα συνταγμένο άρθρο που αφορά την εξωτερική μας πολιτική και για να είμαι πιο.. yannidakis, την εθνική μας ταυτότητα! 
Αρχικά σας παραπέμπω στο άρθρο για να το διαβάσετε αυτούσιο και ύστερα σας περιμένω εδώ για να το σχολιάσουμε: 
ΤΟ ΑΡΘΡΟ  
Έχουμε ανίδεουςμπλέξει με τους  και αγεωγράφητους αμερικανούς και το άσχημο είναι ότι έχουμε σαν κράτος πολλά ανοιχτά μέτωπα στην εξωτερική μας πολιτική, στα οποία εμπλέκονται οι αμερικανοί. Κύπρος, Σκόπια, Τουρκία. Όλα διαταράσσουν τις ομαλές μας σχέσεις με την υπερδύναμη της Αμερικής. 
Το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε αναγκασμένοι να εκτιθέμαστε στο διεθνές πολιτικό προσκήνιο επειδή άλλες χώρες δημιουργούν προβλήματα. 
Οι αμερικανοί λοιπόν, με δεδομένη την άγνοιά τους, δε θέλουν να προσβάλλουν τις συμμαχικές χώρες τους (μία εκ των οποίων είμαστε και εμείς) και στην προσπάθεια να υποβαθμίσουν το ξένο (για αυτούς πρόβλημα), προβαίνουν σε δηλώσεις άτοπες και προσβλητικές για τις εμπλεκόμενες χώρες. 
Τελειώνω με δύο σχόλια ακόμα: 
α) Επειδή έχω ζήσει αρκετά στην Αμερική, παρακαλώ μη μπερδεύετε την αμερικανική πολιτική με το λαό της. Πρόκειται για καλάγαθους πολίτες που λατρεύουν την πατρίδα τους και τους έχουν μάθει ότι τα έχουν όλα καλύτερα από τους άλλους. Ήσυχοι, ευγενικοί, προσπαθούν να ταυτίσουν τη ζωή τους με ταινία του Hollywood. 
β) Παιδιά; Μάθετε ιστορία. Ενδιαφερθείτε για την εξωτερική μας πολιτική (και δεν εννοώ με τον τρόπο της γκρίνιας και της αρνητικότητας, αλλά του ρεαλισμού), τα ελληνικά συμφέροντα και παρακαλώ υποστηρίξτε τα και συζητήστε τα στην παρέα σας και στο περιβάλλον σας.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το