Κυριακή 15 Μαΐου 2011

αναδρομές - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΞΙΑΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 17 Σεπτεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΞΙΑΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα από τότε που ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εγκαινίασε με την καθιερωμένη ομιλία του, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα της κυβέρνησης του. Μετά από την ημέρα εκείνη οι εταιρείες δημοσκοπήσεων άρχισαν απανωτές έρευνες με σκοπό να σφυγμομετρήσουν τον παλμό του εκλογικού σώματος.
Από τότε μέχρι σήμερα, χάος επικρατεί με την καθημερινή παρουσίαση ποσοστών τα οποία βέβαια, καταλήγουν στη σύγκλιση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει κάτω τις ποσοστιαίας μονάδας τη Νέα Δημοκρατία και οι τριγμοί ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης έχουν αρχίσει για τα καλά με τρανό παράδειγμα την παραίτηση του (πρώην)Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να περισώσει ένα σχεδόν βουλιαγμένο υπερωκεάνιο και πλέον απλά γίνεται μάρτυρας της αργής βύθισής του. Ο κόσμος πλέον έχει αγανακτήσει και μετανιώνει για την τελευταία επανεκλογή του κόμματος της κεντροδεξιάς. Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταφέρει να αναστατώσει όλα τα κοινωνικά στρώματα όλων των κλάδων με επαναστατικές εκρήξεις σε εκκλησία, εργατικές τάξεις, παιδεία, υγεία και πάνω από όλα, το μεγάλο Βατερλό στον πολιτισμό!
Από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ έχουν συνειδητοποιήσει πως η περίοδος αυτή προσφέρεται για ανασύνταξη. Ο… αντίπαλος είναι τρωτός και τα στελέχη συσπειρώνονται αφήνοντας πίσω κάθε προσωπική αντιπαράθεση. Είναι μια ευκαιρία να προσπεράσουν τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις και γίνεται άρον-άρον κάθε προσπάθεια να το εκμεταλλευτούν.
Η πολιτική αντιπαράθεση θα κορυφωθεί προσεχώς με το ΠΑΣΟΚ να επιδιώκει (νέες) πρόωρες εκλογές, ενώ αυτή τη φορά η ΝΔ θα προσπαθήσει να τις αποφύγει με διάφορα πολιτικά τεχνάσματα καθότι πλέον είναι εν γνώσει των στελεχών της ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε μια ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία.
Το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ κάνει προετοιμασία «επόμενης κυβέρνησης» σημειώνοντας σε ένα χαρτάκι τις υποσχέσεις που μοιράζει ήδη, ή απλά τρέχει να προλάβει χωρίς παπούτσια το βαγόνι που έχει αφήσει χωρίς οδηγό η ΝΔ, θα φανεί εν καιρώ.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το