Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

αναδρομές - ΜΑΧΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 19 Μαΐου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: ΜΑΧΗΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ

Χριστός Ανέστη. Ακόμα πρόσφατος είναι ο σάλος που προκάλεσαν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί στράτευσης στα 18 έτη. Οι αντιδράσεις των οργανώσεων νεολαίας και στρατιωτικών ήταν άμεσες. Γιατί;
Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ο νόμος απαιτεί στράτευση στα 18. Με το πέρασμα του χρόνου το φαινόμενο των αναβολών κυρίως εξαιτίας σπουδών κατάντησε να έχει πάρει υπερβολικές διαστάσεις με έλληνες στα 35 να μην έχουν καταταγεί ακόμα!
Οι νέοι που προσβλέπουν σε ενδεχόμενη μελλοντική μείωση της θητείας –κάτι που αποκλείστηκε- και σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη παράταση ελευθερίας για να «ζήσουν» προφασίζονται ανάγκη από ελευθερίες επιλογών.
Οι στρατιωτικοί που παραλαμβάνουν αρκετούς μορφωμένους νέους διαφόρων επιστημονικών και γνωστικών ειδικοτήτων βολεύονται στις γνώσεις και τις υπηρεσίες που μπορούν να τους παρέχουν και έτσι αντιδρούν σε ενδεχόμενο που πρέπει να… δουλέψουν περισσότερο.
Το νόημα του στρατού -μεταξύ άλλων- είναι η δημιουργία πολεμιστών με αίμα στον εγκέφαλο. Σήμερα στα στρατόπεδα θα βρούμε από 18άχρονους μέχρι και 30άχρονους  μερικοί εκ των οποίων διαθέτουν σπουδαίες γνώσεις και άξια εργασιακή εμπειρία. Η δεύτερη κατηγορία στρατιωτών είναι πρακτικά και φυσικά αδύνατο να εξελιχθούν σε πολεμιστές. Η ηλικία τους και η ωριμότητά τους δεν τους το επιτρέπει. Έχουν άλλες εκκρεμότητες σε τούτη τη φάση της ζωής τους από το να σκοτώσουν τον εχθρό! Οι προτεραιότητές τους έχουν πλέον, σχέση με την αποκατάσταση του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Στη νεαρά ηλικία των 18, μπορεί κανείς να αφιερώσει ένα χρόνο από τη ζωή του για να αποκτήσει μια σπουδαία εμπειρία που θα είναι εφόδιο για το υπόλοιπο της ζωής του μα και για τα φοιτητικά του χρόνια (που θα απομακρυνθεί από τους γονείς του).
Άλλωστε, εν καιρώ πολέμου οι γνώσεις του επιστήμονα θα μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία του στρατεύματος, ενώ θα υπάρχει και η στρατιωτική προηγούμενη εμπειρία.
Γιατί πολεμιστής ίσως να μη γίνεις ποτέ αλλά σίγουρα δε θα γίνεις στα 25 και ο στρατός θέλει πολεμιστές, αυτός είναι ο σκοπός του.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το