Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

αναδρομές - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 05 Σεπτεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

Τις ημέρες της εποχής που διανύουμε παρατηρούμε μια τάση χαλαρότητας σε όλους τους τομείς της ζωής και του περιβάλλοντός μας.
Είναι η εποχή που οι εργαζόμενοι φροντίζουν να παίρνουν τις άδειες τους, οι αθλητικές περίοδοι έχουν ήδη τελειώσει, τα τηλεοπτικά κανάλια χαλαρώνουν την ανταγωνιστικότητα των προγραμμάτων τους και γενικότερα η διάθεση των ανθρώπων χαλαρώνει και γίνεται πιο «ανοιχτή» με τον κόσμο να βγαίνει περισσότερο για βόλτες αντί του κλασικού κλεισίματος στο σπίτι, ακόμα και αν όλα αυτά οδεύουν προς το τέλος τους.
Ασυναίσθητα θεωρούμε την περίοδο αυτή ως μια ευκαιρία ανασύνταξης ενόψει της χειμερινής περιόδου που έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περιμέναμε. Και έχει πολύ ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως ίσως στη δική μας καθημερινότητα να μην αλλάζει απολύτως τίποτα το καλοκαίρι, με τη δουλειά να εξακολουθεί να είναι απαιτητική και οι υποχρεώσεις κάθε άλλο παρά να μειώνονται.
Κι ενώ οι δική μας καθημερινότητα δε γνωρίζει εποχές, εξακολουθεί να καλλιεργείται ένα αίσθημα ανάγκης για καλύτερη προετοιμασία για το χειμώνα.
Ψυχολογικό; Σίγουρα. Μα εγώ θα παρατηρούσα πως είναι έτσι και αλλιώς ένα κατεστημένο που ο ίδιος ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει σύμφωνα με τη δική του βιολογική ανάγκη για χαλάρωση.
Ας μην ξεχνάμε πως αυτές τις ημέρες και ενώ κατά περιόδους ο μέσος άνθρωπος κάνει τις διακοπές του ή τέλοσπάντων χαλαρώνει λίγο παραπάνω, κάποιοι εργάζονται είτε για να προσφέρουν υπηρεσίες άνεσης στους παραπάνω, είτε επειδή οι υποχρεώσεις τους δε γνωρίζουν από εποχές.
Το οφείλουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσουμε έστω και μερικές στιγμές ανάπαυσης και διασκέδασης – όπλα αποδοτικής τακτοποίησης των υποχρεώσεων μας.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το