Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

αναδρομές - Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΗ, Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 04 Φεβρουαρίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΗ, Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γενικά δεν είναι η καλύτερη ή πιο εύκολη διαδικασία να αναλύσεις επιμέρους θέματα που αφορούν τη γυναίκα, όμως κάποιοι τόλμησαν να εξετάσουν το ζήτημα του πειρασμού για απιστία, από τη μεριά των γυναικών.
Οι έρευνες λένε ότι ενώ ο άντρας τείνει να υποκύπτει στον εν λόγω πειρασμό στις ηλικίες εικοσιπέντε έως τριάντα, οι γυναίκες αρχίζουν να δελεάζονται μετά τα τριάντα τους. Πρόκειται για μια ηλικία που χαρακτηρίζει τη μητρότητα της γυναίκας, καθώς οι περισσότερες γίνονται έστω και μια φορά μητέρες μετά τα τριάντα τους.
Σε αυτήν την ηλικία η γυναίκα έχει την ανάγκη να διασφαλίσει μια αξιόλογη ερωτική ζωή, ενώ οι ενδεχόμενοι ρόλοι της σαν μητέρα, νοικοκυρά ή εργαζόμενη βρίσκονται σε πλήρη ακμή. Κι όμως η γυναίκα εκπέμπει ακριβώς εκείνη την «φορτωμένη» περίοδο, μεγάλο ερωτισμό με αποτέλεσμα να αισθάνεται και εκείνη –έστω και ασυναίσθητα- την ανάγκη να είναι ποθητή και να βιώνει ικανοποιητική ερωτική ζωή.
Ας μην ξεχνάμε ότι σε μια σταθερή σχέση ίσως έχει επέλθει και το πέρασμα του χρόνου, με τα πρώτα σημάδια μαρασμού να κάνουν την εμφάνιση τους. Μεταξύ των άλλων η γυναίκα αισθάνεται και ερωτική ανασφάλεια, την οποία πρέπει να διασφαλίσει.
Κι αυτό ακριβώς επιφέρει μια ασυναίσθητη τάση για απιστία. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτήν την ηλικία γυναικών, παρατηρούνται οι περισσότερες διαλύσεις σχέσεων και γάμων.
Φυσικά μου είναι αδύνατο να μπω στην ψυχοσύνθεση της γυναίκας, όμως σίγουρα μπορώ να αναληφθώ την ανάγκη της για ποιοτική ερωτική δραστηριότητα. Αν προσθέσουμε σε αυτό το κείμενο και τα νούμερα συνευρέσεων των ζευγαριών σήμερα, μάλλον που συνηγορούμε στο ότι ο πειρασμός της απιστίας φαντάζει ως ο πιο πρακτικός τρόπος ανακούφισης της συγκεκριμένης έλλειψης ή ανάγκης.
Τονίζω πως μου είναι αδύνατο να εισέλθω στη ψυχοσύνθεση της γυναίκας, όμως η ερωτική ανάγκη –όπως όλες οι υπόλοιπες- πρέπει να καλύπτεται με επάρκεια και ποιότητα και η γυναίκα μετά τα τριάντα της, δικαιούται να απαιτεί την ικανοποίηση και των δύο παραπάνω στοιχείων.

yannidakis - σύγχρονη γυναίκα
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το