Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

αναδρομές - ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 03 Ιουνίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ

Η αφορμή για το κείμενο ναι, είναι καθαρά πολιτική, όμως το αν το κείμενο θα χαρακτηριστεί πολιτικό, το αφήνω πάνω σας, όχι ότι θέλω να αποποιηθώ της ευθύνης. Γιατί αν το ήθελα, θα το «έσκαγα».
Έτσι δεν κάνουν συνήθως όσοι θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις; Όσοι θέλουν να τη… γλιτώσουν ή να κερδίσουν χρόνο για κάτι που ξέρουν πως μπορεί να τους φέρει σε συνέπειες βλαβερές;
Κάπως έτσι και η Νέα Δημοκρατία η οποία βρισκόταν στο ίσως πιο δύσκολο στάδιο της παρουσίας της στη διακυβέρνηση της χώρας, με τα σκάνδαλα που προκάλεσε να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο το φως της δημοσιότητας και να προκαλούν την αγανάκτηση των ελλήνων πολιτών.
Η κυβέρνηση σε μια φάση που το μένος πολιτών και βουλευτών είχε φτάσει στο απροχώρητο, αποφάσισε να κλείσει τη Βουλή με βοηθό το παραθυράκι του νόμου που της δίνει το δικαίωμα να κλείσει η Βουλή εξαιτίας των επερχόμενων ευρωεκλογών.
Το φοβερό είναι πως όταν με το  καλό η Βουλή ανοίξει και πάλι τις πύλες της για τους άρχοντες της χώρας, θα λειτουργεί το θερινό τμήμα, κάτι που σημαίνει πως ότι ήταν να πάθει η ομάδα του κυρίου Καραμανλή, το έπαθε!
Αποσβολωμένος ο ελληνικός λαός βλέπει σε εφαρμογή τον χαρακτηριστικό τρόπο αποφυγής ανάληψης ευθυνών από κάποιον, που; Στην Κυβέρνηση ενός κράτους! Είναι θλιβερό να παρακολουθούμε κάποιον να προσπαθεί να ξεφύγει. Προκαλεί μένος, οργή. Προσωπικά θα ήθελα να κυνηγήσω έναν τέτοιο άνθρωπο να τον φέρω προ των ευθυνών του.
Τελικά τι είναι εκείνο που προκαλεί περισσότερο; Οι ατασθαλίες κάποιου και τα παραπτώματα του ή η δειλία του να τα αντιμετωπίσει; Και ύστερα σκεφτόμαστε εφόσον η δεδομένη κατάσταση οφείλεται σε λάθη ή σε δόλο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι οι συνέπειες και αν οι συνέπειες επιβαρύνουν ολόκληρο τον πληθυσμό μιας χώρας, κάποιος πρέπει να πληρώσει επιτέλους!
Ο κόσμος υπήρξε κι άλλοτε αγανακτισμένος και το έδειξε με την ψήφο του. Τώρα «κάποιοι» θεώρησαν πως μπορεί να ξεφύγουν, έστω προσωρινά.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το