Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

αναδρομές - ΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 25 Μαρτίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ

Επειδή η μέρα αυτή έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συνήθως ή λες πολλά ή πολύ λίγα, εγώ σκέφτηκα πως σήμερα στα ελληνικά στρατόπεδα τραγουδούν πως «τούρκος καλός, μόνο νεκρός» και ίσως οι περισσότεροι να μην ξέρουν γιατί το φωνάζουν, όμως η Ελλάδα φωνάζει!
Η Ελλάδα των μεταναστών, εκείνων που πολεμούν αδιάκοπα για την επιβίωση. Αν και η Ελλάδα στο πέρασμα των χρόνων δέχτηκε πολλές βίαιες επιρροές στην ιστορία της, οι τούρκοι κατάφεραν να πλήξουν την εθνική περηφάνια μας.
Η ίδια η ιστορία τους χρωστούσε. Τους χρωστούσε να είναι η αίτια να γιορτάζουμε την πιο ένδοξη μέρα της ιστορίας μας, την ημέρα που οι έλληνες άφησαν άφωνες τις μεγάλες δυνάμεις για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, την ημέρα που απέδειξαν πως σε οποιαδήποτε εθνική κρίση, η ειλικρινής και ανιδιοτελής συσπείρωση  του ελληνικού λαού προς το κοινό καλό του έθνους φέρνει τη νίκη έναντι του κάθε Γολιάθ.
Οι έλληνες χρειάστηκαν μια αφορμή. Ηγέτες που κατάφεραν να εμπνεύσουν τον στόχο με κάθε τρόπο. Ηγέτες που σήμερα αγνοούμε την ύπαρξή τους και που η απουσία τους έχει φέρει τον ελληνικό λαό στο λήθαργο και το μαρασμό.
Με όπλο την πίστη οι έλληνες νίκησαν γιατί ποτέ δε φοβήθηκαν για τις απώλειες. Πίστη σε ιδανικά, πίστη στην Παναγία που η ιστορία ήθελε να γιορτάζουμε το πιο ταιριαστό μήνυμα προς Εκείνη και εμάς την ίδια μέρα
Την καλύτερη είδηση, αγγελία. Την ευ-αγγελία. Τον ευαγγελισμό Της, για την γέννηση Του Χριστού. Του Σωτήρα. Έτσι ευχάριστο ήταν το μήνυμα της έναρξης της επανάστασης. Τέτοια μηνύματα ψάχνουμε κι εμείς σήμερα.
Η μέρα σήμερα είναι η απαρχή της ανάδυσης από τη σκλαβιά και την αμαρτία. Ακόμα και η αργία από την δουλειά των περισσότερων, μας δίνει μια τέτοια αφορμή, άσχετα ότι ουδείς βολεμένος «χρήστης» της δημοκρατίας δε μπορεί να διακρίνει πως είναι να θυσιάζεσαι για να είναι ελεύθερη από κάθε άποψη η επόμενη γενιά.
Μα τι πάθαμε σήμερα; Φοράμε κουκούλες για να καίμε την Ελλάδα; Ή κοιτάμε ψηλά φωνάζοντας «Ζήτω το Έθνος»;

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το