Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Καληνωρίσματα. Το Κίνημα των “Αγανακτισμένων” που εδώ και μέρες κατακλύζουν τις πλατείες των ελληνικών και ευρωπαϊκών πόλεων έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες. Από τους απλούς πολίτες, ως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την αντιπολίτευση μέχρι και τους βουλευτές της κυβέρνησης! Παρότι πριν λίγες ημέρες παρουσίασα τις απόψεις μου για το θέμα αυτό, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με έναν από τους πιο παλιούς “αγανακτισμένους” της πλατειάς Συντάγματος, τον Σωκράτη Αδαμίδη.

Σωκράτη, θέλω να μου περιγράψεις λίγο τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, αλλά και το πως εσύ ταιριάζεις στο εκεί κλίμα.
Το υπέροχο με τον κόσμο που μαζεύεται στις πλατείες είναι πως δεν έχει ηλικιακούς φραγμούς, δεν έχει όριο μόρφωσης. Είμαστε όλοι άνθρωποι που επιθυμούμε το καλό του τόπου μας, ανησυχούμε για το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας. Ουσιαστικά, είμαστε μια μεγάλη παρέα γιατί ο στόχος μας είναι κοινός και κοινά αποδεκτός.

Πες μας λίγο για σένα και τη δική σου συμμετοχή στους αγανακτισμένους.
Εγώ κατεβαίνω στο Σύνταγμα εδώ και 20 μέρες τώρα (Πέμπτη, 16/6) και στο διάστημα αυτό έχω λείψει δύο ημέρες όπου ταξίδεψα στην Ισπανία για να συμμετέχω στις εκεί εκδηλώσεις των αγανακτισμένων. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά και δούλευα σε δύο δουλειές. Με έδιωξαν από την δεύτερη και τώρα έχω και τον χρόνο να έρχομαι εδώ.

Θα έλεγε κανείς πως είσαι ο υπουργός εξωτερικών των αγανακτισμένων; (γέλια) Δώσε μας ομοιότητες και διαφορές με τους ισπανούς.
Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες απ’ ότι μου είπαν, ο κόσμος έχει ελαττωθεί. Ο παλμός όμως παραμένει. Βλέπεις ολόκληρες οικογένειες ή συνάδελφους μετά τη δουλειά, ή απλά παρέες που μαζεύονται εκεί, κρατούν μουσική και κολατσιό και συζητούν για σχετικά ή άσχετα θέματα ενώ ανά διαστήματα όλοι μαζί σηκώνονται και φωνάζουν συνθήματα κατά της πολιτικής. Εδώ δεν είναι διαφορετικά. Εμείς έχουμε περισσότεροι φαντασία με τις μούτζες και τις κατσαρόλες!

Σωκράτη, με τι είστε αγανακτισμένοι;
Εμείς δεν τα έχουμε αποκλειστικά με το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία και προπαντός δεν συμπλέουμε με τα Αριστερά κόμματα. Τα έχουμε με το σάπιο πολιτικό σύστημα μέρος του οποίου είναι όλοι τους. Και αριστεροί και δεξιοί.

Σήμερα τα σενάρια για εκλογές είναι πιο πιθανά από κάθε άλλη φορά. Τι θα ψηφίσουν οι αγανακτισμένοι σε τυχόν εκλογές;
Οι αγανακτισμένοι θα εκφράσουν και στις κάλπες την αγανάκτηση τους, γεμίζοντας τα προαύλια των εκλογικών κέντρων χωρίς όμως να μπουν για να ψηφίσουν. Δεν είναι ότι θα καταψηφίσουμε τα μεγάλα κόμματα. Δεν συμμετέχουμε καν στο σάπιο πολιτικό σύστημα που αναδεικνύει σάπιες πολιτικές.

Θέλω να σας συγχαρώ και για την επιμονή σας αλλά και για την περιφρούρησή σας από ακραία αναρχικά στοιχεία.
Είμαστε κατά της βίας γιατί εκπροσωπούμε μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτοί που δημιουργούν επεισόδια είναι μέρος του συστήματος που εμείς πολεμάμε.

Πιστεύεις αλήθεια ότι μπορείτε να καταφέρετε κάτι;
Θα σου απαντήσω αλλιώς. Όλοι λένε τελευταία για την ιστορική ευθύνη που έχουν απέναντι στις εξελίξεις. Ε, λοιπόν εμείς έτσι ανταποκρινόμαστε στις εξελίξεις. Δηλώνουμε ενεργοί και δραστήριοι.

Σε ευχαριστώ και εύχομαι καλή συνέχεια στους αγώνες σας.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το