Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

αναδρομές - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΘΥΜΑΤΑ. ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΕΤΕ;

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 10 Δεκεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΘΥΜΑΤΑ. ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΕΤΕ;

Σήμερα ο πατέρας ενός κουκουλοφόρου είδε την περιουσία του κατεστραμμένη από επεισόδια. Θα αναγκαστεί να πουλήσει το αμάξι του γιού του για εγγύηση για το νέο δάνειο που θα πάρει να φτιάξει τις ζημιές. Το χαρτζιλίκι κόβεται και ο νέος θα δανείζεται «όπλα» απ’ τους φίλους του.
Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν άνεργοι, άλλοι τόσοι ψάχνουν για μια τράπεζα μη κατεστραμμένη για να πάρουν δάνειο να φτιάξουν την περιουσία τους και να πληρώσουν τα υπόλοιπα δάνεια, δεκάδες τράπεζες αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο να ρίξουν τα επιτόκια όπως ήταν έτοιμες να κάνουν, δεκάδες δήμοι αναβάλλουν το έργο αναβάθμισης της πόλης για να φτιάξουν τις δημόσιες καταστροφές, εκατοντάδες αστυνομικοί προσεύχονται να έχουν υπομονή να κρατηθούν και να μην σπάσουν στο ξύλο τα αναρχικά «αγγελούδια» των δεκαπέντε και εικοσιπέντε.
Με έκπληξη παρακολουθώ τον κόσμο να υπερασπίζεται τους ανήλικους με ένα σωρό δικαιολογίες, όπως της υποκίνησης, της αγανάκτησης, της καταπίεσης. Λες και οι εμείς που δεν κάναμε επεισόδια δε μεγαλώσαμε στην ίδια κοινωνία. Μιλά για έναν νεκρό που έπεσε στη μάχη του πολέμου που κήρυξαν οι όμοιοί του, λες και δεν προκαλούσε την τύχη του με τον ίδιο τρόπο που καθόρισε την τύχη τόσων οικογενειών. Μιλά εναντίον της εξουσίας της διαφθοράς, σήμερα, λες και προτιμά την εξουσία της αναρχίας που απέκτησαν με το «έτσι θέλω».
Μην με παρεξηγήσετε (ακόμα). Και εγώ με την αστυνομία τα’ χω. Αλλά επειδή δεν σακάτεψε εκείνους που σακάτεψαν τις περιουσίες των άλλων, επειδή είχε εντολές να παρατηρεί και να ανέχεται το ξέσπασμα της εφηβείας των «αγγελουδιών», επειδή δε σπάσανε και εκείνοι τζαμαρίες πετώντας αγανακτισμένους νέους πάνω τους, να φάνε τα γυαλιά που σπάσανε.
Κατηγορήθηκα ότι σύγκρινα τη ζωή ενός ανθρώπου με υλικές ζημιές. Αυτό που βλέπετε τόσες μέρες στην τηλεόραση και στις γειτονιές σας είναι υλικές ζημιές; Αυτό μόνο είδατε;
Προσωπικά απαιτώ να βλέπω ταραξίες να καταρρίπτονται από τις αρχές με ξυλοδαρμό προς παραδειγματισμό. Προσωπικά περιμένω άρση της αμυντικής στάσης των αρχών. Προσωπικά ζητώ να λογοδοτήσουν οι γονείς που δημιούργησαν αποβράσματα της ήδη προβληματικής κοινωνίας. Δηλώνω αντίμαχος της κυβέρνησης, αλλά σήμερα εκφράζω το σεβασμό μου στις αρχές ως νομοταγής πολίτης. Προτιμώ τη διεφθαρμένη εξουσία από την χαοτική αναρχία!

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το