Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

αναδρομές - ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΑ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 27 Οκτωβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΑ

Περνώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου –κάθε ημέρα της εβδομάδας- μπροστά σε τούτη εδώ την οθόνη και σε άλλες παραπλήσιες της. Εύκολη η επικοινωνία μου, πολλές οι δυνατότητες, όμως τις προάλλες συνειδητοποίησα πως δε μπορούσα να αγγίξω τίποτα απ’ όσα έβλεπα. Η μόνη μου επαφή μαζί τους ήταν μέσα από δυο αντικείμενα που το ένα μοιάζει σαν πιάνο και το άλλο έχει το όνομα της νυχτερίδας χωρίς φτερά!
Βλέπω στο παράθυρο του messenger τον Δευκαλίωνα* από τη Θεσσαλονίκη, την Αριάδνη* από τη Νάουσα, τον Αρταξέρξη* ένα-δυο χιλιόμετρα από δω, τον Γουλιέλμο* από το New Jersey και άλλα φιλαράκια, που θέλω να πάμε για έναν καφέ, όμως περιοριζόμαστε σε γραπτά κείμενα.
Είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσει το διαδίκτυο στο οποίο χρωστάω πολλά σε πολλούς τομείς, όμως υπάρχουν στιγμές που θέλεις να τα κλείσεις όλα και να βγεις στο δρόμο, ακόμα και αν πρόκειται να κοιτάς ανθρώπους τυχαία (με προτίμηση στις όμορφες γυναίκες).
Είναι χαρακτηριστική η ανάγκη του ανθρώπου να συνευρίσκεται με άλλους στην πραγματική υπόστασή τους, ώστε να εξασκεί κάθε είδους σχέση που είναι δυνατή. Πραγματικά, κάθε άνθρωπος έχει χρέος απέναντι στην ομαλή ανάπτυξη του και απέναντι στην κοινωνία να αναπτύξει κάθε είδους σχέση. Από μέλος της οικογένειας, μέλος στη σχολική κοινότητα ή και άλλες εξωσχολικές. Να αποκτήσει σχέσεις φιλίας, ερωτικές, αγάπης, συντροφικότητας, επαγγελματικές και πολλών ακόμα ειδών.
Οι διαδικτυακές σχέσεις πλέον είναι και αυτές κομμάτι της ζωής πολλών. Και πραγματικά στα χαρακτηριστικά τους, έχουμε βρει πολλές λύσεις ανάγκης που τονίζουν ενίοτε την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και την φαντασία μας.
Σε μια εποχή που η επικοινωνία είναι πιο εύκολη από ποτέ και όμως λέγεται πως ένας τομέας στον οποίο πάσχει είναι ακριβώς αυτός των διαπροσωπικών σχέσεων, αντιλαμβάνομαι πως το ζήτημα είναι η λανθασμένη διαχείριση της επικοινωνίας.
Συνηθίζω να λέω: «στις σχέσεις θα συμπεριφέρεσαι σα να προσπαθείς μόνο εσύ» και γνώμη μου είναι πως αυτό αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή της επιτυχημένης σχέσης.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το