Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

αναδρομές - ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 03 Νοεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Το νους υγιείς εν σώματι υγιή είναι γνωστή αρχαία ελληνική σοφία. Το ιδανικό είναι η ανάπτυξη του πνεύματος σε συνάρτηση με αυτή του σώματος. Σήμερα παρατηρούμε ότι οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον καλλωπισμό του σώματος και πολλές φορές η καλλιέργεια του πνεύματος δεν είναι στην πρώτη γραμμή φροντίδας.
Μεγάλα ποσά δαπανούνται από τη σημερινή γυναίκα για το πρόσωπο, το σώμα, το ρουχισμό, το μακιγιάζ και το αισθητικό κομμάτι της. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες είναι κοκέτες και νομίζω πως και εκείνες, αλλά και οι άντρες το απολαμβάνουν. Για τις μεν αποτελεί παράγοντας αυτοπεποίθησης και καλής ψυχολογίας και για τους δε μια οπτική όαση ερεθισμού της φαντασίας.
Όμως καθετί εμπεριέχει και το ανάλογο ρίσκο. Έτσι, οι μεγάλες τσάντες που είναι στην τάση αυτήν την περίοδο επιφέρουν καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης.
Τα ρούχα που με το πέρασμα του χρόνου παρατηρείται μια μείωση στο… ύφασμά τους, όταν αφήνουν ακάλυπτες περιοχές όπως η πλάτη και η κοιλιά, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κρυολογημάτων με αποτέλεσμα ενδεχόμενους νευραλγικούς σπασμούς ή και νευραλγία.
Τα συνθετικά εσώρουχα που προτιμούνται για τη λεπτή γραμμή που τα κάνει αόρατα μέσα από τα επίσης λεπτά ρούχα μπορούν να έχουν αποτέλεσμα ακόμα και κολπίτιδα.
Τέλος, σε ότι αφορά τα ψηλά τακούνια που προτιμούνται από τις γυναίκες, σημειώνεται πως η πολύωρη και συχνή χρήση τους είναι δυνατό να επιφέρει παραμόρφωση του πέλματος και κατά συνέπεια κάλους ή οστεοαρθρίτιδα.
Είναι προφανές λοιπόν πως η σημερινή γυναίκα στο βωμό του καλλωπισμού πέφτει θύμα διαφόρων παθήσεων. Φυσικά η χρήση και η κατάχρηση μπορούν αντίστοιχα να διαφυλάξουν το σώμα κρατώντας τις ισορροπίες ή να το καταπονήσουν φέρνοντάς το σε μη αναστρέψιμο σημείο.
Προσωπικά είμαι λάτρης της όλης προσπάθειας που κάνουν οι γυναίκες να δείχνουν υπέροχες, όμως στον κίνδυνο των παραπάνω γίνομαι υποστηρικτής της λογικής εξισορρόπησης όλων.
Άντρες και γυναίκες σήμερα ρίχνονται στη μάχη της εξωτερικής ομορφιάς, παραμερίζοντας ασυναίσθητα την εσωτερική ομορφιά.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το