Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

αναδρομές - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ;

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 17 Νοεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ;

Προ ημερών είχαμε ένα –λέει- σπουδαίο γεγονός για την καθημερινότητα των ελλήνων. Ήταν η έναρξη των πρώτων επεισοδίων των τηλεοπτικών σειρών που θα προβάλλονται φέτος στα κανάλια.
Δε σας κρύβω πως και εγώ παρακολούθησα ένα-δυο αν και δεν είμαι ο τύπος που κάθεται και τα παρακολουθεί. Παρατήρησα μετά από μέρες πως υπήρξαν συζητήσεις για το τι μερίδιο κατέλαβε η κάθε σειρά από την… τηλεοπτική πίτα. «Είμαι ευχαριστημένος με το 52%» φέρεται να είπε συντελεστής κάποιας σειράς και αναλογίστηκα σε πόσες χιλιάδες τηλεθεατών αντιστοιχεί το νούμερο αυτό!
Ένα αίσθημα απογοήτευσης με κυρίευσε και αναλογίστηκα «δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν όλοι αυτοί»; Σκέφτηκα αμέσως πως είναι δυνατό να αντικαθίστανται τόσες υπέροχες δραστηριότητες με κάποιες τηλεοπτικές σειρές.
Μια βόλτα για μια μπύρα. Λίγο περπάτημα στη θάλασσα ακόμα και αν ο καιρός έχει ψυχράνει. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με την παρέα. Ακόμα, η προβολή παλιών φωτογραφιών που θα είναι το έναυσμα για να αρχίσουμε να αναπολούμε ιστορίες. Γιατί να μην κλείσουμε τα φώτα να λέμε ιστορίες. Εγώ θα γέμιζα την καράφα με τσικουδιά και θα άναβα το πούρο, για να μιλάμε ώρες ατελείωτες.
Τα βράδια μετά τη δουλειά ή τελοσπάντων την ώρα που ο άνθρωπος έχει ανάγκη να χαλαρώσει, η τηλεόραση αποτελεί μια προκλητική λύση με δεδομένη την ευκολία θέασης από τον καναπέ. Δέχομαι πως οι τηλεοπτικές σειρές είναι σκέτος πειρασμός, όμως πόσο κρίμα είναι αυτές να αντικαθιστούν κάθε φυσική δραστηριότητα που μπορεί να εξασκήσει ο άνθρωπος, την ίδια ώρα που παρακολουθεί μανιωδώς όσες περισσότερες σειρές προλαβαίνει από όσα περισσότερα κανάλια δύναται.
Νομίζω πως η ελληνική τηλεόραση έχει πολύ διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες σειρές προς παρακολούθηση, όμως ας επιλέξουμε μια-δυο και ας δώσουμε στον εαυτό μας ένα κίνητρο να περάσουμε καλά με άλλες πιο… υγιείς μεθόδους, παρέα με φίλους και με οδηγό τη φαντασία και την όρεξη. Καλά να περνάμε!

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το