Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

αναδρομές - Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 31 Ιουλίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ

Διάβαζα τα αποτελέσματα μιας πανευρωπαϊκής έρευνας με θέμα την απιστία, την οποία και συνοπτικά παρουσίασα στο «yannidakis’ εν συντομία». Και σκέφτηκα πόσο επίκαιρο θέμα είναι η απιστία!
Δεν είμαι αμαθής, γνωρίζω πως η απιστία είναι διαχρονικό ζήτημα, όμως σε αντίθεση με άλλες παλαιότερες εποχές, η καχυποψία μαστίζει την καθημερινή συμπεριφορά του σημερινού ανθρώπου.
Με τα παραπάνω αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως κάνω μια προσέγγιση των εννοιών απιστίας και καχυποψίας, ως το ένα αφορμή για το άλλο. Πράγματι, ο σημερινός άνθρωπος είναι έτοιμος για περισσότερες δυσκολίες κυρίως στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Φυσικά αυτή η ετοιμότητα ποικίλλει ανάλογα το χαρακτήρα, την ηλικία και τα βιώματα του καθένα.
Και ύστερα υπάρχει η έλλειψη εμπιστοσύνης που μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ανάλογα με το αν υπάρχουν επιχειρήματα και απτές αποδείξεις ή απλά αν βασίζεται στην υπέρμετρη καχυποψία κάποιου.
Στην δεύτερη περίπτωση το πρόβλημα το έχει ο ίδιος ο άνθρωπος ο οποίος πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του για να μάθει να βρίσκει τρόπους αν όχι να εμπιστεύεται, να μην αφήνει στο περιθώριο το οτιδήποτε.
Στην πρώτη κατηγορία δεν έχει και πολλά περιθώρια μιας και οι αποδείξεις είναι η αφορμή για την υπάρχουσα κατάσταση που θα βασίζεται σε καχυποψία πλέον για κάποιο πρόσωπο ή οργανισμό.
Και αν όμως κάποιος προσπαθήσει εκ νέου να αποκτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη; Ποιες είναι οι μέθοδοι επίτευξης ενός πολύ δύσκολου επιχειρήματος; Αν σκεφτούμε την περίπτωση που οι… εμπλεκόμενοι δε γνωρίζονται μεταξύ τους, υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία, καθώς ο ένας δε μπορεί να αποδείξει άμεσα τη φερεγγυότητά του. Χρειάζεται εργατικότητα, χρόνος, καλή θέληση και αμοιβαία προσπάθεια.
Πως προσεγγίζεται η απιστία με την καχυποψία και την έλλειψη εμπιστοσύνης; Πως το ένα μπορεί να παρασύρει σα συναίσθημα και τα άλλα; Και ύστερα ποιοι είναι οι τρόποι που θα συντελέσουν στην ειλικρινή απαλοιφή των παραπάνω;

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το