Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

αναδρομές - ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 11 Φεβρουαρίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Η Ελλάδα είναι μια χαρακτηριστικά τουριστική χώρα. Στον τουρισμό βασίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της, όμως το ενδιαφέρον εστιάζεται στις προεκτάσεις που έχει αυτός ο τομέας.
Μια βασική δραστηριότητα που πρέπει να αναπτύξει ένα τουριστικό κράτος είναι η κατάλληλη προβολή του. Δε μιλάμε για κάποια εύκολη υπόθεση. Διαφημίσεις σε απεριόριστα μέσα, με απροσδιόριστους τρόπους, καμπάνιες προώθησης επιμέρους στοιχείων, όπως είναι ένα γεωγραφικό διαμέρισμα ή μια συγκεκριμένη δραστηριότητα (π.χ. αγροτουρισμός).
Παρά την ανίσχυρη οικονομία της, η Ελλάδα είναι γνωστή και για τις εξαγωγές της σε προϊόντα. Αυτό βέβαια που βασικά η Ελλάδα έχει να εξάγει στον υπόλοιπο κόσμο είναι η ιστορία της, οι παραδόσεις της, η φήμη της δημοκρατίας, της φιλοξενίας, της καλοσύνης. Σας λέω αλήθεια πως όπου έχω πάει όλοι έχουν να πουν για κάτι από τα παραπάνω.
Θα διαπιστώσετε πως όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία τα οποία βασίζονται στο παρελθόν. Άνθρωποι του παρελθόντος της ιστορίας μας, δημιούργησαν αυτά τα στοιχεία.
Τι μένει για μας; Να τα διατηρήσουμε. Γι’ αυτό και είναι πολύ βασικό να διατηρούμε μια αρεστή εικόνα στο εξωτερικό για τη χώρα μας. Αλίμονο να μη μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τις παραδόσεις, να γνωρίζουμε την ιστορία μας, να τιμούμε τη δημοκρατία, να συνεχίσουμε τη διάσημη φιλοξενία μας. Μήπως όμως ήδη έχουμε ανατρέψει κάθε μια από αυτές τις έννοιες;
Τελευταία εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι. Μάλιστα, φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε για το τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα για εμάς, όμως και πάλι η φθίνουσα πορεία ξεγυμνώματος κάθε ελληνικής ελπίδας για θετική προβολή, συνεχίζεται!
Ο τουρισμός τονώνει οικονομικά σε σημαντικό βαθμό τη χώρα μας και η αλήθεια είναι πως από αυτόν επιβιώνουν ποικιλοτρόπως πολλές γεωγραφικές περιοχές της επικράτειας.
Έχουμε χρέος να προβάλλουμε θετικά τη χώρα μας όντας έτοιμοι να αποδείξουμε πως καλώς το κάναμε, με το να πρεσβεύουμε τις αρχές για τις οποίες κάποτε γίναμε διάσημοι σαν Έλληνες.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το