Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

αναδρομές - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 2 Ιουνίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ

Χριστός Ανέστη. Δεν πρόκειται για καταχώρηση μετεωρολογικής φύσεως, ούτε για καλωσόρισμα του καλοκαιριού επειδή μπήκε ο Ιούνιος. Ούτε καν για τα αποτελέσματα καμιάς επιστημονικής έρευνας. Όμως είναι γεγονός: Ο Ιούνιος μπήκε! Και φυσικά όπως πάντα, εμείς θα εξετάσουμε γεγονότα.
Γεγονός είναι ότι κάθε χρόνο εξαιτίας των κλιματολογικών αλλαγών έχουμε ολοένα και πιο ζεστές ημέρες καλοκαιριού.
Γεγονός είναι και ότι ο μήνας Ιούνιος ταυτίζεται ημερολογιακά με το καλοκαίρι και μαζί παρασέρνει τις συνειδήσεις μας για ότι συνδέεται με την εποχή της ξεγνοιασιάς, της καλοπέρασης, των διακοπών και πάει λέγοντας.
Εγώ απλά συνδέω τα δύο παραπάνω γεγονότα καταλήγοντας στο πόσο εύκολα μπορεί ο καθένας μας να επηρεαστεί αυτήν την περίοδο αρνητικά. Ακριβώς επειδή οι σκέψεις και τα συναισθήματα ταλαντώνονται έντονα, οι καθημερινές μας υποχρεώσεις ενδέχεται να κινδυνεύουν.
Η ενεργητικότητά μας καθηλώνεται σε χαμηλά επίπεδα και το ίδιο και η εργασιακή (ή άλλη) μας αφοσίωση. Με άλλα λόγια, η αποδοτικότητα μας κλονίζεται στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ρωτήστε τους μαθητές που γράφουν αυτήν την περίοδο και τους εργαζόμενους που προσβλέπουν στην επερχόμενη άδεια του καλοκαιριού (όσοι πάρουν), σκέψη που τους προκαλεί τον απόλυτο αποσυντονισμό. Γι’ αυτό το τελευταίο ρωτήστε τους προϊσταμένους τους.
Δεν υπάρχει ουδείς ανεπηρέαστος στις συνθήκες αυτές, όμως ο καθένας οφείλει να διατηρήσει μια στάση συνέπειας και διπλής αγωνιστικότητας, αφενός για να διατηρήσει την παραγωγικότητά του και αφετέρου για να υπερνικήσει τα εμπόδια που τον καταβάλλουν. Ζητούμενο είναι η απόδοση να διατηρηθεί με κάθε κόστος για τη διασφάλιση της ποιότητας του εργαζομένου για παράδειγμα, καθώς η αξιολόγηση στην οποία υπόκειται και το καλοκαίρι τον ακολουθεί και στις ημέρες του χειμώνα.
Οι μέρες του καλοκαιριού έχουν μεγάλη επίδραση στους έχοντες υποχρεώσεις που δε σταματούν στις πρώτες ζέστες. Μεγάλη προσήλωση από όλους, ώστε να διατηρήσουμε ακμαίο το ηθικό και να επιδείξουμε βάθος ποιοτικής επιμέλειας.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το