Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

αναδρομές - ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΝΑ ΖΗΣΩ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:  23 Δεκεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΝΑ ΖΗΣΩ

Να ευχηθούμε καλές δουλειές! Όχι ότι χρειάζονται οι ευχές μου για να επαληθευτούν. Αναφέρομαι σε μια εταιρεία που θα πουλά στην Ελλάδα… «ελεύθερο χρόνο».
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν από πληρωμές λογαριασμών και αγορές δώρων, μέχρι τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας ή την πώληση του σπιτιού σας, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους πελάτες τους, να εξοικονομούν λίγο χρόνο για ξεκούραση ή προσωπικές στιγμές.
Που καταντήσαμε; Να αγοράζουμε ελεύθερο χρόνο; Δεν είναι παράξενο και φαντασία δε χρειάζεται, απλά να ανατρέξουμε μέσα στην ημέρα μας για να δούμε πως οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις, στριμώχνουν το χρόνο και ελαχιστοποιούν την ημέρα.
Τι να πρωτοκάνει κανείς; Να περάσει λίγο χρόνο με το/την σύντροφό του; Περιμένουν οι φίλοι και η παρέα του που τόσο καλά περνούν μαζί. Με ποιόν απ’ όλους; Και ύστερα είναι και τα παιδιά. Πρέπει να περάσει λίγο ποιοτικό χρόνο με αυτά. Να παίξει και να τα καθοδηγήσει. Ξεχάσαμε τίποτα; Μα βέβαια, χρειάζεται και λίγο χρόνο για τον εαυτό του. Να προσευχηθεί, να διαλογιστεί, να κάνει την αυτοκριτική του και μερικές από τις ασχολίες που τον ξεκουράζουν ή αναζωογονούν.
Μάλλον που το παρατράβηξα! Προσωπικά τουλάχιστον οι δεκαπέντε ώρες δουλειάς καθημερινά μου στερούν την πλειοψηφία των παραπάνω, αφήνοντάς μου τα βράδια για να στριμώξω ότι παραπάνω μπορώ μέσα σε λίγες ώρες, τις οποίες επιμηκύνω περιορίζοντας τον ύπνο.
Πλέον τέσσερις ώρες ύπνου φαντάζουν πολυτέλεια, καθώς στο ερώτημα που έθεσα κάποτε στον εαυτό μου, αποφάσισα πως είναι σημαντικότερα τα άνωθεν από τον ύπνο.
Ο ελεύθερος χρόνος φαντάζει ως είδος πολυτελείας για πολλούς και γι’ αυτό η διαχείριση χρόνου αποτελεί κρίσιμη δραστηριότητα του ανθρώπου. Ας μην παραμελούμε τα παιδιά μας, την οικογένεια, την ίδια μας τη ζωή. Αν χάσουμε κάτι από αυτά θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να τα ανακτήσουμε, αν… ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟ;

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το