Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

αναδρομές - ΕΝΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 12 Φεβρουαρίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΕΝΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ
Συμβαίνει πολλές φορές να αναλαμβάνουμε μια δραστηριότητα –ίσως ασήμαντη- που να εμπεριέχει το στοιχείο του ρίσκου. Να μπορεί να αποτύχει δηλαδή υπό κάποιες συνθήκες.
Αυτό το «κάποιες συνθήκες» χρήζει ανάλυσης, γιατί είναι πολλές οι φορές που αισθανόμαστε ότι όλα έγιναν με το χειρότερο δυνατό συνδυασμό και ότι τελικά κατά κάποιο περίεργο τρόπο, συμβάλλαμε ώστε όλα να γίνουν λανθασμένα.
Κι αν όμως όλα κατά έναν επίσης θαυμαστό τρόπο γινόντουσαν σωστά; Βρισκόμασταν στο μέρος όπου έπρεπε για αυτό το οποίο θέλαμε, τη στιγμή που κρίνεται ως η καταλληλότερη για να πετύχουμε το σκοπό μας;
Η επιλογή του κατάλληλου μέσου, μέρους και χρονικής στιγμής για την οποιαδήποτε επιδίωξη μας, παίζει σημαντικό ρόλο και στο αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του εργαζομένου που θέλει να μιλήσει στον προϊστάμενο ή του αστυνομικού που επιδιώκει να είναι παρόν λίγο πριν το έγκλημα.
Τέτοιες επιλογές συνδυασμού χρόνου και τόπου δεν είναι καθαρά τυχαίες. Το ιδανικό είναι να επιλέγονται κάτω από μελέτη μεταβλητών που σχετίζονται με διάφορα στοιχεία του συμβάντος. Να εξετάζεται κάθε παράμετρος πριν τη δράση και να επιλέγεται η πιθανότερη κατά την κρίση μας, συνθήκη δράσης.
Λίγη προσευχή ή τύχη, πάντα είναι ευπρόσδεκτη, όμως γιατί να μην ελαχιστοποιήσουμε τη συμβολή της τύχης, όντας καλύτερα προετοιμασμένοι;
Φανταστείτε να φτάνουμε στο ραντεβού με την κοπέλα των ονείρων μας, μία ώρα αργότερα επειδή δεν αλλάξαμε την ώρα στο ρολόι μας!
Συχνά η μελέτη που αναφέρεται παραπάνω γίνεται ασυναίσθητα, όμως μην σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια απλή εργασία. Η διοίκηση επιχειρήσεων αφιερώνει πολλά κεφάλαια στο ζήτημα και το ζήτημα χρήζει μεγάλης μελέτης.
Ο συνδυασμός σωστού τόπου και χρόνου, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια επίτευξης κάποιου στόχου, όμως κανείς δεν λέει πως είναι το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Οι επιτυχίες δεν είναι απροϋπόθετες, απαιτούν προϋποθέσεις. Η τύχη είναι άχρηστη σε όποιον δεν κάνει ποτέ τα σωστά βήματα. Τα σωστά βήματα είναι στάση ζωής. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή μα η τύχη ανοιχτομάτα.
    : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Αχιλλέας
    ξέρεις ότι για το καθένα από αυτά που έθεσες θα μπορούσαμε να γράψουμε από ένα αφιέρωμα, αλλά συνοψίζοντας... ε, ναι, έχεις δίκιο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το