Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καληνωρίσματα. Πριν καιρό είχα βραβεύσει στην καθημερινή ενότητα του yannidakisκαταχώρηση τσι μέρας” ένα θαυμάσιο κείμενο στο οποίο ο γράφον αναφέρθηκε σε δύο Ελλάδες. Έκανε αντιπαραβολή δύο ανατριχιαστικών για εκείνον και εμένα, σκηνικών που όχι μόνο με προβλημάτισαν αλλά με τρόμαξαν όταν άρχισα να σκέφτομαι το μέλλον αυτού του τόπου.

Επιγραμματικά θα αναφέρω πως ουσιαστικά παρουσίαζε το σκηνικό imageόπου σε μια διαδήλωση έξω από τη Βουλή, ένας παππούς κρατούσε το εγγονάκι του και μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές του έδειχνε πως να μουτζώνει τη Βουλή μαζί με τα απαραίτητα κοσμητικά επίθετα! Στην αποθέωση της αντίθεσης, το κείμενο μας μεταφέρει σε μια εκδήλωση εθελοντικού χαρακτήρα που έλαβε χώρα λίγες μέρες νωρίτερα, πάλι στην Αθήνα και που ένα κοριτσάκι βοηθούσε το (μικρότερο αυτή τη φορά…) πλήθος των εθελοντών να φυτέψουν δέντρα και θάμνους μέσα στην πόλη. Σε αυτό το σημείο κάντε μου μια προσωπική χάρη και σταματήστε για λίγα δευτερόλεπτα για να αφουγκραστείτε τα δύο σκηνικά αυτά.

Ωραία. Τώρα χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Θέλω έστω από αυτό το ταπεινό κείμενο να με βοηθήσετε να επιλέξουμε το μέλλον αυτής της imageαξιολύπητης χώρας. Μιας χώρας που κάποτε έζησε την απόλυτη δόξα και τώρα ζει την απόλυτη παρακμή και όχι εξαιτίας πολιτικών αποφάσεων ή υπέρογκων χρεών, αλλά λόγω έλλειψης ικανού ποιοτικού επιπέδου των ανθρώπων που έτυχε (;) αυτή την περίοδο να απαρτίζουν αυτή τη χώρα. Θέλω να με βοηθήσετε να επιλέξω ανάμεσα σε μια Ελλάδα που θα μεγαλώσει παιδιά αντίδρασης που δε θα σέβονται τις αρχές, δε θα αναγνωρίζουν την τάξη, θα αντιμάχονται τον νόμο και θα ζουν άναρχα και αντιδραστικά ή σε μια Ελλάδα που θα χτίσει το μέλλον της μέσα από τον εθελοντισμό, την ευαισθησία στο κοινό καλό, στην αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, στην προσφορά στο περιβάλλον και την από κοινού προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά που θα μεγαλώνει τότε, τις επόμενες γενιές για εμάς σήμερα. Ξέρετε, αυτοί που υβρίζουν το ιερό σύμβολο της δημοκρατίας σήμερα, δεν είναι περισσότερο αδικημένοι με τα νέα μέτρα, από αυτούς που επέλεξαν να καθαρίσουν την πόλη τους από σκουπίδια ή να φυτέψουν λουλούδια.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στην ανάθεση του Ερωτήματος αυτού του μήνα. Θέλω να με βοηθήσετε να ξεκαθαρίσω το αύριο αυτής της Ελλάδας. Να μεγαλώσουμε πολίτες αντιδραστικούς στο σύστημα και τις αρχές, που θα συνεχίσουν έναν πόλεμο που ξεκίνησαν κάποιοι στο σύστημα; ή μήπως θα επενδύσουμε στα νέα παιδιά το πνεύμα της συνεργασίας, της προσφοράς και της προσπάθειας για το κοινό καλό ανεξάρτητα απ’ τις δράσεις των πολιτικών;

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το