Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

αναδρομές - ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ (SIMON SAYS)

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 19 Αυγούστου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ (SIMON SAYS)


Είναι έτσι διαρθρωμένη η κοινωνία μας, ώστε ο καθένας από μας να περικλείεται από έναν κοινωνικό περίγυρο. Ένα περιβάλλον ανθρώπων που ποικίλει σε ενδιαφέροντα, ιδιοσυγκρασία και σημαντικότητα για τον καθένα.

Όσο συναισθηματικά και να το κοιτάξουμε ο καθένας «παίρνει» από τον άλλο ότι μπορεί να του προσφέρει, άσχετα αν «δίνει» κιόλας στα πλαίσια του «δούναι και λαβείν». Μέσα σ’ όλους, θα συναντήσουμε έναν ορισμένο αριθμό ανθρώπων που η παρουσία τους στη ζωή μας έχει ειδικό βάρος και ιδιάζουσα σημασία.

Είναι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε λίγο ή πολύ και που οι πράξεις και οι ιδέες τους μπορούν να ασκήσουν επιρροή στον δικό μας τρόπο ζωής ή στις αποφάσεις που λαμβάνουμε γι’ αυτήν.

Ξέρετε… όταν έχεις τη ικανότητα ή το προνόμιο –αν θέλετε- να επηρεάζεις κάποιον, η ζωή σου γίνεται αυτόματος λίγο πιο εύκολη. Επιθυμίες διευκολύνονται, σκέψεις πραγματοποιούνται, συμβουλές ακολουθούνται και πίσω απ’ όλα αυτά αιωρείται ένα προσωπικό όφελος.

Όμως είναι και η αντίθετη μεριά. Εκείνη της ευθύνης. Γιατί εκείνοι που μπορούν να επηρεάζουν τις μάζες, φέρουν το… κρίμα στο λαιμό τους! Σε περίπτωση επιτυχίας όλοι είναι περήφανοι, όμως αν κάτι δεν πάει καλά, τότε κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τότε έχουν την τιμητική τους οι… κινέζοι.

Το στοιχείο του επηρεασμού εμπλέκεται με αυτό της εκμετάλλευσης, ακόμα και με την καλή έννοια και έτσι κρίνεται σκόπιμο άτομα που μας επηρεάζουν να είναι άτομα που ακόμα κι αν δε μπορούν να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη, θα βοηθήσουν στο να ξεφύγουμε από το τέλμα στο οποίο μας οδήγησε η εκάστοτε απόφαση.

Θέλει κότσια να επηρεάζουν οι συμβουλές και οι πράξεις σου, άλλους. Κυρίως θέλει την υπευθυνότητα, τη σοφία, την εμπειρία, τη διορατικότητα και το ρεαλισμό να χαρακτηρίζουν τον «συμβουλάτορα» ο οποίος πρέπει να έχει υπόψη του ότι οι συμβουλές δε δίνονται με βάση τον χαρακτήρα του αλλά την προσωπικότητα εκείνου που συμβουλεύει. Την επόμενη φορά που θα διαλέξουμε πρότυπα, καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το