Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - ΑΝΤΡΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ;

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 12 Μαρτίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ;

Αφορμή για το σημερινό στάθηκαν οι χαμηλές πωλήσεις μιας μπύρας στην Αυστραλία, η οποία βλέποντας τις πωλήσεις της να πέφτουν, διεξήγαγε μια έρευνα για το σημερινό άντρα!
Ο σημερινός άντρα είναι metrosexual κι αυτό πρακτικά σημαίνει μεταξύ άλλων, πως δεν πίνει πια τόση μπύρα όσο πίνει σήμερα κρασί ή σαμπάνια, δεν τρώει ωμό κρέας, αλλά ποικιλία τυριών όσο πηγαίνει σε εστιατόρια, στα οποία και συναντά τους φίλους του, αντί για μια απλή καφετέρια. Ο άντρας σήμερα προτιμά ασκήσεις διαλογισμού και γιόγκα, απ’ το να παίξει ποδόσφαιρο! Η Αυστραλία διερωτάται αυτό το διάστημα «που πήγαν οι άντρες» και θυμάμαι να έχει την ίδια απορία και μια φίλη μου.
Που πήγαν λοιπόν οι άντρες; Εξ αρχής δυσκολεύομαι να γράψω γι’ αυτό το θέμα εξαιτίας του φύλου μου, όμως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Άντρες που περνούν πολλές ώρες στον καθρέφτη και επισκέπτονται συχνά τα εμπορικά καταστήματα για να φροντίσουν τον καλλωπισμό τους.
Είχα γράψει και παλαιότερα πως ο άντρας που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, έχει έλλειψη αντρικής ορμόνης. Μου είναι επίσης αδιανόητο πως χάθηκε ο ρομαντισμός, η ευγένεια, ο σεβασμός προς τη γυναίκα με την έννοια της υποβόσκουσας ερωτικής αντιμετώπισης σε μια γυναίκα που δείχνει σαν κυρία και όχι σα φιλαράκι!
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι και οι γυναίκες έχουν αλλάξει, όμως είμαι της άποψης πως ο άντρας είναι αυτός που καθορίζει την αντίδραση της γυναίκας. Αν ο άντρας είναι τρυφερός και με την κατάλληλη συμπεριφορά απέναντί της, γεμάτη από στοιχεία ρομαντισμού, ακόμα και η πιο σκληρή γυναίκα λυγίζει και παραδίδεται στην ποιότητα αυτή.
Κι αν οι άντρες εξαφανίστηκαν, τότε τι γίνεται; Ποιος είναι ο άντρας που ζητά η μέση γυναίκα; Πως τον πλάθει στο μυαλό της; Είναι προφανές πως κανείς δεν είναι τέλειος. Οι γυναίκες υποστηρίζουν πως το 75% των αντρών έχει χάσει την αρρενωπή πλευρά τους και αυτό μας προβληματίζει όλους. Ποιο το πρότυπο του άντρα σήμερα;

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Το στερεότυπο λέει πως όλοι οι γνήσιοι Κρητικοί έχουν ονόματα που λήγουν σε -άκης. Κάτι Ξυλούρηδες και Βενιζέλοι (Ελευθέριοι) να κυρηχτούν κατάσκοποι και να σταλούν με την Μάτα Χάρη μεγάλη η χάρη της : )
    Ευτυχώς λοιπόν που το ποδόσφαιρο ανακαλύφτηκε πρόσφατα γιατί νωρίτερα το ενενήντα τοις εκατό τουλάχιστον δεν ήταν άντρες αλλά κοράκλες (τα καρτάλια) : )
    Στις γυναίκες η έρευνα τι να έλεγε; Ευνοεί το ποδόσφαιρο την γυναίκεια ομοφυλοφυλία άραγε; Είναι μερικές μερικές απερίγραπτες, που πάνε και χώνονται ανάμεσσα στου άντριους κι αντριεύουν κι εκείνες σιγά σιγά από την βαρβατίλα και δεν ξέρω, είναι σωστό να έρχεται ο άντρας στα συγκαλά του και να το χάνει η γυναίκα; (δεν εξιχνιάστηκε κανένα ίχνος του σημερινού αλαξοφυλικού ποδοσφαίρου στην αρχαία Λέσβο φαντάζομαι) : )
    Αχ μωρε φίλε Γιάννη, μπορούμε να πάρουμε μια και μοναδική πέτρα από το έδαφος και να αποδεικνείει αυτό πως έτσι ακριβώς είναι όλες οι πετρούλες στον πλανήτη;
    Έχω ακούσει και από γυναίκες αυτήν την άποψη και κατάλαβα πόσο χαμηλά είναι τα κριτήρια τους (εξ ού και οι μεγάλες αποτυχίες τους συνήθως) για το τι θα πει Άνδρας.
    Μέσα στο δωμάτιο είπανε σε μια γυναίκα να φωνάξει σαν άνδρας και οι απ έξω ανυσήχησαν πως άκουσαν ένα κορίτσι από μέσα τσιρίζει.
    Εγώ πάλι βλέπω τα πλήθη που σκοτώνωνται μπροστά στον φανατισμό και αναγουλιάζω. Βλέπω τον λαό να γίνεται θάλασσα και εννοώ πως πλανάται τις πλάνες του χαμού.
    Άνδρα θεωρώ τον γλυκή Αρσενικό που λειώνει για την γυναίκα, που οργανώνεται στην άμυνα και περιφρούρηση ιδανικών, που γίνεται το μεγαλύτερο θηρίο μόνο για το κοινό καλό (ούτε καν το δικό του), που ελέγχει αρκετά σωστά τις ορμές του, που ρεζιλεύεται καμιά φορά αλλά ψέμα πάλι δεν λέει για υπεράσπιση τον εαυτό του σαν ανόητος, που δεν διστάζει μπροστά στον βέβαιο θάνατο όταν αυτός είναι ο οποίος πρέπει να μπει μπροστά μπλα μπλα μπλα μπλα (Μα όλοι αυτά δεν θέλουμε να πούμε όταν ψάχνουμε να βρούμε τι θα πει άνδρας;)
    Ένα βήμα πιο μπροστά να πάμε, Άνδρας είναι αυτός που μπορεί να μπει μπροστά στο σκοτάδι και ας φοβάται πως είναι λίγος, όταν οι από πίσω του ακολουθούν με μια μικρή ασφάλεια από κοντά (υπό κάθε οπτική γωνία).
    Φίλε μου,σ' ευχαριστώ για το βήμα που μου έδωσες.
    : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Αχιλλέας
    εγώ ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου. Ο άντρας πράγματι, εξελίσσεται μέσα στο χρόνο όπως και γενικότερα ο άνθρωπος. Τι ακριβώς συμπεριλαμβάνει αυτή η εξέλιξη μάλλον που δε θέλω να μελετήσω, αλλά αυτό ας μην το κρίνουμε τελικά εμείς, ε :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το