Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

σχόλιο τσι τρίτης

σχόλιο τσι μέρας
 η είδηση 
Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας δεν είναι κάτι που εξαντλείται εντός των στενών της γεωγραφικών συνόρων. Σχεδόν το 10% του συνόλου των αγγλικών λέξεων (οι 41.000 από τις 490.000) προέρχονται από την ελληνική γλώσσα, ενώ μαζί με την κινέζικη αποτελούν τις αρχαιότερες ζωντανές γλώσσες του πλανήτη.
 το σχόλιο 
Θα συμφωνήσετε όλοι με το παραπάνω και όλοι σας θα νιώσετε για λίγο περήφανοι για την μητρική σας γλώσσα. Αλλά σταματήστε! Μήπως εσείς δεν είστε που γράφετε σε greeklish, μήπως εσείς δεν "ποστάρετε" χωρίς τόνους, που χρησιμοποιείται συντομογραφίες και λέξεις τύπου email που κάλλιστα μπορούν να ονομάζονται και 'ηλτα' (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Επειδή είστε εσείς που φθείρετε τη γλώσσα, προσέχετε, αυτήν την ελληνική γλώσσα καταστρέφουμε αργά-αργα-arga

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση σε αναδρομές του "yannidakis"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα πως δεν πρέπει να ανοηταίνουμε όταν πρόκειται για την γλώσσα. Αυτοί που το κάνουν, απλά δεν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο Ελληνικά (ή γνωρίζουν ελάχιστα κάποιοι τους). Γράφουν ΓρεκοΓλυκατζούρες με λατινικούς χαρακτήρες κι έπειτα βγάζουν οι ίδιοι τα μάτια τους να καταλάβουν τι θέλανε να πούνε. Πόσο μάλλον να μεταδώσουν/αλλά ποιός ζητάει να μεταδώσει πια... ;;;
    Η γλώσσα μας είναι ζωντανή (που σημαίνει πως είναι πάντα διαφορετική από χθες) και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αργκό ή την ΓρεκοΓλυκατζούρα που τους βοηθάει να επικοινωνήσουν αναγκαστικά όπως όλες οι ομάδες με προβλήματα ομιλίας, δηλαδή με νοήματα.
    Αφήστε που η γλώσσα εξελίσεται όλο και καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου. Κρατάει τα απαραίτητα και απορίπτει τα ακατονόμαστα και γελάει με τις μόδες μόλις περνούν.
    Ξέρω, ελπίζεις να έχω δίκιο. ωχ ωχ oh, κι εγώ το ίδιο
    : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Αχιλλέας
    ελπίζω, μα δεν αισιοδοξώ. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά στους νέους, στα παιδιά μας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το