Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕ ΦΕΡΝΕΙ ΔΩΡΑ ΠΙΑ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26 Δεκεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕ ΦΕΡΝΕΙ ΔΩΡΑ ΠΙΑ

Μια φορά σε έναν καιρό, το πνεύμα των Χριστουγέννων είχε κατακλύσει το μικρό παιδί στο σπίτι.
Όλα είχαν γίνει όπως έπρεπε. Η ακολουθία είχε τηρηθεί κατά γράμμα. Δεν ήταν τόσο ακριβό δώρο για να δηλώσει πλεονεξία, είχε προσευχηθεί στο Χριστούλη και στον Άγιο Βασίλη το βράδυ πριν τον ύπνο του και μάλιστα πολλές φορές! Είχε στείλει το γράμμα του και φρόντιζε συνέχεια να το λέει στη μάμα και το μπαμπά του. Βλέπετε, είχε πολύ αγωνία.
Εκείνη βέβαια τη χρονιά και ενώ τα Χριστούγεννα πλησίαζαν ήταν έξω φρενών. Τα παιδάκια έλεγαν πως δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. «Αν είναι δυνατό! Τι λένε!» Ίσως να μην ήταν καλά παιδιά, γι’ αυτό δεν Τον είχαν δει.
Όχι ότι εκείνος Τον είχε δει, αλλά ήταν πολύ κοντά, όμως αυτός ο ύπνος ερχόταν πάντα την πιο άσχημη στιγμή!
Οι συμμαθητές του δεν σέβονταν την επιμονή του στην ύπαρξη του Αγίου. Αμάν! Τι χαζό αντικείμενο συζήτησης, αφού αυτό, είναι δεδομένο!
Μια μέρα η δασκάλα, είχε ζητήσει από τα άλλα παιδιά να σεβαστούν αυτό που πιστεύει. Αυτή η παράκληση, με τον τρόπο που ειπώθηκε ήταν ύποπτη. Τον έβαλε σε σκέψεις, αλλά όχι ότι ήταν δυνατό να αλλάξει η γνώμη του.
Το επίμαχο βράδυ, όλα ήταν έτοιμα πριν πάει για ύπνο. Το δέντρο πανέμορφα στολισμένο, το τραπεζάκι με ένα πιάτο κουραμπιέδες και μελομακάρονα και ένα ποτηράκι τσικουδιά και φυσικά η μπαλκονόπορτα ελαφρώς ανοιχτή. Η αγωνία μεγάλη. Ο μικρός ξάπλωσε αργά και αποκοιμήθηκε.
Το πρωί έτρεξε ξυπνώντας νωρίτερα απ’ όλους, στο δέντρο και αντίκρισε το περιτύλιγμα. Ως εδώ καμία έκπληξη, μόνο ανακούφιση που τελικά εκπλήρωνε τις απαιτήσεις καλού παιδιού για τον Άγιο Βασίλη!
Το χαρτί σκίστηκε και το παιχνίδι ήταν αλήθεια! Υπήρχε! Λίγο αργότερα όμως ο μικρός διαπίστωσε πως το ηλεκτρονικό παιχνίδι που είχε λάβει δεν ήταν για την κονσόλα του, ο Άγιος Βασίλης έκανε λάθος;
Στο άκουσμα των νέων η μαμά κοίταξε παράξενα το μπαμπά. Τα παιδιά είχαν δίκιο, ο Άγιος δε φέρνει δώρα. Τώρα ήξερε την αλήθεια, ένα λάθος των γονιών του ήταν αρκετό. ΤΩΡΑ, ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΛΛΟ

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το