Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

προβληματισμός κυριακής - ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καληνωρίσματα. Στο ερώτημα που μας απασχόλησε τον μήνα αυτό βρεθήκαμε μπροστά στο δίλημμα ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών. Αρχικά προβληματιστήκαμε για το αν έπρεπε να γίνουν την παρούσα περίοδο και ύστερα για το τι θα ψηφίζαμε εμείς σαν εκλογικό σώμα, αν γινόντουσαν σήμερα.


Οι απαντήσεις ήταν αρκετές και κάλυπταν όλο το φάσμα των πολιτικών επιλογών, οπότε ας δούμε τι επιλέξατε όλοι εσείς, οι αναγνώστες του yannidakis. Ομολογώ πως οι απαντήσεις ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και αξίζει να τις μελετήσουμε πολυδιάστατα. Ας δούμε αρχικά τα αποτελέσματα (βρίσκονται και στα δεξιά της σελίδας): 
  • 42% ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • 23% ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΡΑ
  • 15% ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ)
  • 12% ΠΑΣΟΚ
  • 7% (ΛΑΟΣ)
  • 1% ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (μπακογιάννη/κουβέλη)
Θα ήθελα αρχικά να δηλώσω την ικανοποίηση μου για το σεβαστό δείγμα που συμμετείχε στην ψηφοφορία και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Επίσης δηλώνω ικανοποιημένος διότι τα αποτελέσματα δείχνουν να επιβεβαιώνουν και να επιβεβαιώνονται από σχετικές δημοσκοπήσεις που τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Δηλώνω απογοητευμένος διότι:
  1. Το 77% των πολιτών σήμερα, πιστεύει πως η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι εκλογές, με άλλα λόγια η αλλαγή της κυβέρνησης.
  2. Κι όμως, το 54% -δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς- θα εμπιστευόντουσαν και πάλι τον δικομματισμό παρότι όλοι πιστεύουν πως αυτός φταίει για τη σημερινή κατάσταση. Σχήμα οξύμωρο δε συμφωνείται;
  3. Είμαι απογοητευμένος διότι σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα, όπου καλώς ή κακώς η εξάρτηση μας με τους ξένους εταίρους είναι αναγκαία, μόλις ένας στους τέσσερις αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα παραμονής της κυβέρνησης στο προσκήνιο.
  4. Είμαι απογοητευμένος διότι το κόμμα που (έστω κατά το ήμισυ) κατέστρεψε την Ελλάδα και τράπηκε σε φυγή, έχει ήδη "κερδίσει" την εμπιστοσύνη των πολιτών εκ νέου και βρίσκεται νικήτρια παράταξη και επιλογή των αναγνωστών, με το υπερβολικά υψηλό 42% Το θέμα είναι να αναρωτηθούμε αν αυτό το 42% προκύπτει από τις θέσεις του κυρίου Σαμαρά ή αν αποτελεί όπλο αγανάκτησης προς την κυβέρνηση. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως οι πολίτες διαμαρτύρονται ανακυκλώνοντας τα λάθη τους. Ας μην ξεχνάμε πως την ημέρα της κάλπης, ο έλληνας κάτι παθαίνει και ψηφίζει περισσότερο τα δύο μεγάλα κόμματα απ' ότι στις δημοσκοπήσεις έχει δηλώσει.
Ας προχωρήσουμε σε μερικές ακόμα διαπιστώσεις, όπως το ότι το ΠΑΣΟΚ μαζεύει μετά δυσκολίας ποσοστά που μαζεύουν και τα Αριστερά κόμματα τα οποία ακόμα και με το 15% έρχονται αμέσως δεύτερα μετά την πρώτη Νέα δημοκρατία. Αυτό δείχνει πως οι επαναστατικές και πολλές φορές ακραίες παροτρύνσεις των Αριστερών έχουν τελικά επιρροή στην κοινή γνώμη.
Εντύπωση προκαλεί το πολύ χαμηλό ποσοστό του ΛΑΟΣ το οποίο σε μια περίοδο διχασμού στο ζήτημα των μεταναστών κυρίως στην Αθήνα, φαίνεται πως "πληρώνει" την στήριξη του στην κυβέρνηση λίγους μήνες πριν.
Τέλος, να σημειώσω το ποσοστό κάτω του 1 που συγκεντρώνουν τα νέα κόμματα που όπως όλα δείχνουν δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ή να προσφέρουν κάτι καινούριο στην πολιτική σκηνή.


Επόμενο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ θα έχουμε την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβριου, 3/10 στις 12:00 στο yannidakis :[

9 σχόλια:

  1. Τί να πω τώρα?Aπόλυτη απογοήτευση
    Πάω ν`αυτοκτονήσω :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ lydia1196
    μην αυτοκτονήσεις ακόμα.
    περίμενε τις εκλογές :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :[ Αχιλλέας
    ναι, εντάξει, αλλά μετά τις εκλογές :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυδία και Αχιλλέα, αιωνία σας η μνήμη.
    :)
    Γιαννιδάκη, εμείς θα το αντέξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε.
    Σας χαιρετώ φίλες, φίλοι.
    Η κατάρα του δικομματισμού φέρνει στην επιφάνεια και νέα πρόσωπα... Ο Ανδρέας Παπανδρέου γιος του Γιώργου Παπανδρέου του σημερινού πρωθυπουργού, εγγονός του Ανδρέα και δισέγγονος του Γεωργίου (γέρου της δημοκρατίας), είναι ήδη έτοιμος να ζητήσει τη ψήφο. Και μάλιστα τα νέα ανηψοεγγόνια του Καραμανλή, του Μιτσοτάκη...
    Α, ρε ελληνικέ λαέ που δεν θέλεις να δεις κατάματα τις αλήθειες τις κατάντιας σου!!!
    Δεν μας πρέπουν αυτοκτονίες αλλά μια ξεγυρισμένη μούντζα στον όλεθρο που τα πάθη της μίζας, των πελατειακών σχέσεων και της χαζομάρας μας καθοδηγούν.
    Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :[ Annyra Math
    αλήθεια ποιον κατηγορούμε σε τούτα εδώ τα σχόλια;
    Αφού ο λαός (σ.σ. οι αναγνώστες του yannidakis) μίλησαν και έδειξαν πως τπτ απολύτως δεν άλλαξε :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά! Κι εγώ στον ελληνικό λαό ανήκω και παθιασμένη αναγνώστρια του Yannidakis.Net...
    Μακάρι, έστω και τούτη την ύστατη ώρα, επιτέλους να ξυπνήσουμε.
    Ξέρεις μήπως, γιατί δεν ήρθαν επενδύσεις που τις έχουμε τόσο ανάγκη, αφού και οι Άραβες μα και διάφορες μεγάλες εταιρίες ευρωπαϊκές έδειξαν ενδιαφέρων;
    Ιδού το μεγάλο ερώτημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το