Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - ΟΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΚΑΗΚΑΝ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 10 Οκτωβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΟΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΚΑΗΚΑΝ

Στο κάλεσμα της κλήσης της Αστυνομίας για το κτίριο με τα εκρηκτικά ανταποκρίθηκαν και ο Άνθρωπος-νυχτερίδα και η Γυναίκα-Τριαντάφυλλο. Είχε μαζευτεί πολύς κόσμος κάτω από εκεί, όμως απλά και μόνο για να δουν πως θα τα κατάφερναν οι ήρωες της πόλης. Δεν είχαν ιδέα…
Ο άντρας ήθελε πρώτα να βεβαιωθεί πως το πολυώροφο κτίριο ήταν πλέον άδειο. Ο ανιχνευτής θερμότητας και κίνησης δεν έδειξε τίποτα. Τώρα έπρεπε να βρει τα εκρηκτικά. Εφόσον ο κόσμος είχε σωθεί είχε όλο το χρόνο δικό του.
Ξαφνικά συνάντησε τη το Τριαντάφυλλο. Ήταν για πρώτη φορά μόνοι τους, στο διάδρομο κάποιου ορόφου. «Φύγε να σωθείς. Ακόμα και αν γίνει η έκρηξη εγώ θα χρησιμοποιήσω τα φτερά μου και θα πετάξω».
Η γυναίκα χαμογέλασε. Δεν έδειξε άγχος, αντίθετα το βλέμμα της έκρυβε σιγουριά. «Καμιά φορά τα αγκάθια στα τριαντάφυλλα είναι πιο επικίνδυνα και ικανά από τα φτερά ενός… πουλιού».
Δεν ήταν η απάντηση που περίμενε. Ο κόσμος από κάτω περίμενε κάποια παράσταση, οι αστυνομικοί κολάτσιζαν, οι δημοσιογράφοι αγχωνόντουσαν μόνο για την καλύτερη λήψη. Και εκείνος προσπάθησε να βρει τα εκρηκτικά.
Μάταια. Ανέβηκε στην οροφή όπου ο αέρας φυσούσε δυνατά. Ήταν και εκείνη εκεί. Τον υποδέχτηκε με πονηρό χαμόγελο. Εκείνος αντέδρασε με βλέμμα απορίας. «Η νυχτερίδα δε μπορεί να σε σώσει», του φώναξε δυνατά και πάτησε ένα κουμπί από κάτι που κρατούσε.
Ξαφνικά, εκατοντάδες νυχτερίδες πέταξαν ζώνοντας όλο το κτίριο και ο κόσμος με ενθουσιασμό παρακολουθούσε. Οι νυχτερίδες συγκεντρώθηκαν σε ένα δοκάρι της οροφής ακολουθώντας έναν παράξενο ήχο. Το δοκάρι έπεσε και μια μεγάλη έκρηξη ακούστηκε. Το κτίριο φλεγόταν σε δευτερόλεπτα και η φωτιά σχημάτισε μια τεράστια φλεγόμενη νυχτερίδα. Η Γυναίκα-τριαντάφυλλο στεκόταν πάνω στο δοκάρι και τώρα κείτονταν νεκρή στο έδαφος, μπροστά στο τρομοκρατημένο πλήθος και τους αστυνομικούς που πυροβολούσαν εναντίον του Ανθρώπου-Νυχτερίδας.
Ο άντρας με τα μαύρα έφυγε. Ήξερε ότι έπρεπε να κυνηγηθεί και αυτός θα το άντεχε. Ο πυροκροτητής ήταν δικός του. Εκείνος τη σκότωσε. Οι νυχτερίδες έχουν τρομακτικό πρόσωπο.

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το