Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

αναδρομές - ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ – ΕΝΑΣ ΕΞΩ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26 Ιουνίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ – ΕΝΑΣ ΕΞΩ

Μια φορά σε έναν καιρό το τοπικό αστυνομικό τμήμα καμάρωνε για ένα αχτύπητο δίδυμο αστυνομικών, τον Σπύρο και τον Άκη. Φίλοι από χρόνια, ήταν πολύ περισσότερα από συνεργάτες. Εκατοντάδες συλλήψεις και αμέτρητες επιτυχίες στους δρόμους έκαναν περήφανο το σώμα.

Απόψε δεν ήταν μαζί. Ο Σπύρος ήταν στο μαιευτήριο. Γεννούσε η γυναίκα του! Ο Άκης μόνος στο περιπολικό δεν είχε πολύ όρεξη, μόνο σταμάτησε ένα αυτοκίνητο που του φάνηκε «κάπως» για έναν έλεγχο ρουτίνας.

Ο οδηγός βγήκε από το αμάξι και απαντούσε στις ερωτήσεις του Άκη, μέχρι που ο Άκης ζήτησε να κάνει έλεγχο στο πίσω μέρος. Ο οδηγός μπήκε στο αυτοκίνητο για να ανοίξει το πίσω μέρος και βγήκε με πιστόλι όπου πυροβολούσε συνεχόμενα.

Ο Άκης πρόλαβε να κρυφτεί πίσω απ’ το αυτοκίνητο και να βγάλει το δικό του πιστόλι. Μια αναπάντητη στον Σπύρο ήταν αρκετή. Πονούσε πολύ γιατί είχε χτυπηθεί τελικά.

Ο οδηγός γύριζε προσεκτικά γύρω απ’ το αμάξι ενώ ο Άκης του φώναζε πως έρχονται ενισχύσεις και δεν είχε επιλογή. Πανικοβλήθηκε και άρχισε να πυροβολεί το ίδιο του το αυτοκίνητο. Αίμα πετάχτηκε στο τζάμι και κατάλαβε ότι είχε ξαναχτυπήσει τον αστυνομικό.

Ο Άκης βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος του. Ήξερε πως ότι και να γινόταν, ο Σπύρος ερχόταν. Το GPS ήταν αρκετό να δώσει το στίγμα του. Μα τώρα δεν είχε τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Σερνόταν χιλιοστό με χιλιοστό πυροβολώντας στο κενό.

Με μια γρήγορη κίνηση ο οδηγός γύρισε προς το μέρος του Άκη, έτοιμος να τον χτυπήσει για τελευταία φορά, όταν ένα απότομο φρενάρισμα αιφνιδίασε και τους δυο. Ο Σπύρος είχε φτάσει και πυροβόλησε τον οδηγό χωρίς σκέψη.

Η σφαίρα βρήκε το κεφάλι του, μα καθώς ο οδηγός έπεφτε νεκρός πρόλαβε να πυροβολήσει τον Άκη στο θώρακα.

Ο Σπύρος πλησίασε τον φίλο του που πρόλαβε να του ψιθυρίσει πριν ξεψυχήσει: «ένας μέσα – ένας έξω». Ο γιος του Σπύρου θα βαφτιζόταν Άκης και θα γινόταν αστυνομικός. «Ένας μέσα – ένας έξω»!

δείτε επίσης και τις άλλες καθημερινές ενότητες του yannidakis
μετάβαση στο "σχόλιο τσι μέρας"
μετάβαση στην ενότητα "θρύλος του Batman"
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το