Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

θρύλος του Batman - BATGIRL :[ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ (8/8) :[ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ARKHAM CITY

θρύλος του Batman
 ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
BATGIRL #2
*εξώφυλλο*
Σε αυτό το τεύχος η Barbara Gordon έρχεται να αντιμετωπίσει τον Mirror. Πρόκειται για έναν τύπο που επέζησε από ένα τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε όλη η οικογένεια του. Ο τύπος κατηγορεί τον εαυτό του και αποφασίζει να αρχίσει να σκοτώνει όποιους επέζησαν από τραγωδίες! Στα ίχνη του θα πάει η Batgirl διαπιστώνοντας όμως πως δεν πρόκειται για έναν απλό τύπο, αλλά έναν πολύ σωματώδη και τρομακτικά δυνατό άντρα που δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει.
Για πρώτη φορά βλέπουμε την Barbara να πρέπει να αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση που αφορά την ψυχολογία της. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι πρόσφατα ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν έχει ανακτήσει τις δυνάμεις και πάνω απ' όλα την πίστη στις δυνατότητες της. Αυτό είναι που πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει για να αντιμετωπίσει τον Mirror. Στο μεταξύ θα τη δούμε να φεύγει από το σπίτι των γονιών της και να μένει με συγκάτοικο σε ένα διαμέρισμα, ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να βγει και ρομαντικά ραντεβού!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ (8/8)
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Έχω ξαναγράψει πως αν ο Nolan θέλει να φτιάξει μια ταινία που να επισκιάσει την προηγούμενη, πρέπει να έχει έναν εχθρό που θα κάνει κάτι φοβερό. Με βάση αυτό όλοι έτρεξαν σε ένα πολύ συγκεκριμένο σενάριο από το comic Knightfall στο οποίο ο Bane αφού συνθλίβει τον Batman τον οδηγεί στην σπηλιά του όπου τον αφήνει παραπληγικό!
Στο trailer της ταινίας έχουμε τον Gordon να παρακαλεί πως ο Batman πρέπει να επιστρέψει όμως κανείς δεν ξέρει αν πρέπει να επιστρέψει επειδή τα παράτησε ή επειδή είναι βαριά τραυματισμένος. Λίγο αργότερα παίρνουμε μια φλασιά από σκηνή στην οποία οι δυο βασικοί χαρακτήρες παλεύουν με τον Σκοτεινό Ιππότη να είναι φανερά καταβεβλημένος.
Συνεχίζοντας το σενάριο μπορεί κανείς να πει πως ο Batman δε θα μείνει ανάπηρος, όμως θα δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα. Άλλωστε ο εχθρός του πρέπει να μείνει στην κινηματογραφική ιστορία, έτσι; Η θεωρία στηρίζεται και από το ότι ο Bane ανοίγει τις φυλακές απελευθερώνοντας αμέτρητους κακοποιούς την ίδια ώρα που εισβάλλει σε γήπεδα και απειλεί τους πολίτες. Που είναι ο Batman; Προφανώς σπίτι του τραυματισμένος. Ας μην ξεχνάμε το σήμα της ταινίας που είναι μια σπασμένη νυχτερίδα που διαφαίνεται ανάμεσα σε κτίρια υπό κατάρρευση.
Αν ο Nolan επιθυμεί να μείνει στην ιστορία πρέπει να μας δώσει ένα εναλλακτικό τελείωμα στην ιστορία. Ας μην ξεχνάμε πως ένα ρεαλιστικό τέλος της τριλογίας είναι ο μόνος σκηνοθέτης που μπορεί να δημιουργήσει. Αν ο Bane τον αφήσει παράλυτο, τότε η ταινία τελειώνει προφανώς αφήνοντας πολλαπλά φιλοσοφικά μηνύματα τα οποία είναι όμως η ουσία του θρύλου. Ο Bane όμως πρέπει να νικηθεί. Μήπως για αυτό τον λόγο τελικά ο μασκοφόρος θα έχει στον πλευρό του τύπους σαν τον Blake και την Catwoman;

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ARKHAM CITY
*πολυμεσικό*πολυμεσικό*πολυμεσικό*πολυμεσικό*πολυμεσικό*
Ε, αυτό δεν το περίμενα με τίποτα. Ανάμεσα στις επιλογές του παιχνιδιού έχουμε και την στολή του ήρωα στα πρότυπα αυτής του 1970. Δηλαδή μπλε και γκρι! Μαζί σας παραθέτω περισσότερες λεπτομέρειες από τον τρόπο παιχνιδιού και χειρισμού των χαρακτήρων ώστε αν το αποκτήσετε να έχετε μια πρώτη ιδέα πως να το χειριστείτε.



μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το