Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Καληνωρίσματα. Διαβάζοντας και ακούγοντας τις δημοσιεύσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης και χωρίς να έχουμε πλήρη επίγνωση του τι πραγματικά συμβαίνει ή… δεν συμβαίνει, βιώνουμε ένα σκηνικό ατέλειωτης λιτότητας, νέων μέτρων και δυσχέρειας. Κανείς μας δεν είναι ευχαριστημένος με την υπάρχουσα κατάσταση η οποία μας έχει επηρεάσει αφενός οικονομικά (και κοινωνικά) και αφετέρου ψυχολογικά.

Ποιος φταίει; Μεγάλο θέμα. Κάποιοι λένε “μαζί τα φάγαμε” κι άλλοι τα ρίχνουν στην εκάστοτε κυβέρνηση (και μόνο). Άλλοι ρίχνουν ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι άλλοι στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα που συνεχώς μας υποβαθμίζουν. Όλοι έχουν δίκιο. Όλοι έχουν δίκιο επίσης όταν ζητάνε αλλαγή και τότε σενάρια εκλογών αναθερμαίνονται με άλλους να διεκδικούν αυτοδυναμία (ναι, καλά) και άλλους να προσπαθούν να μπουν στη Βουλή διεκδικώντας μέρος της νέας εξουσίας (βλέπε μικρά κόμματα). Μια τέτοια έρευνα διεξήχθη στο yannidakis στην ενότητα ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ του περασμένου μήνα όπου οι αναγνώστες επέλεξαν ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γινόντουσαν εκλογές τώρα.

Η αλήθεια είναι όμως πως κανείς μας δεν είναι ευχαριστημένος από το imageσημερινό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα. Στη σημερινή ΔΙΑΔΡΑΣΗ ας εξετάσουμε ένα σενάριο σχετικά απίθανο, που όμως θα υποδείξει αρκετά για την ποιότητα των ανθρώπων που εμείς, οι πολίτες είμαστε. Την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε και τον τρόπο αντικειμενικότητας που μελετούμε τα δεδομένα. Για σήμερα, σας ζητάω να γίνεται νομοθέτες. Σας ζητάω να μπείτε εσείς στην καρέκλα του πρωθυπουργού ή τέλος πάντων του επίσημου εκπροσώπου της χώρας και να ξεκινήσετε να νομοθετείτε, να μεταρρυθμίζετε, να αλλάζετε τη χώρα συνδυάζοντας κοινωνικές πολιτικές και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή του χρέους μας.

Είναι εύκολο να κρίνεις όντας έξω από τη γραμμή κρούσης. Αυτό είναι γνωστό. Ας περάσουμε στην αντίπερα όχθη. Ποιος από εμάς έχει πραγματικά τα κότσια να αλλάξει δίκαια και υπεύθυνα την Ελλάδα; Ο λόγος σε εσάς/εμάς.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΤΕΛΜΑ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ :[

4 σχόλια:

  1. ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
    τα μέτρα ίσως ήταν αναπόφευκτα όμως ήρθε η ώρα και για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Θα προσπαθούσα να προσελκύσω ξένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού (που σαν Ελλάδα έχω πολύ καλό προϊόν)με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και θεματικό τουρισμό, αλλά και γεγονότα που σχετίζονται έμμεσα με τον τουρισμό όπως είναι ξένες κινηματογραφικές παραγωγές με χαμηλή φορολόγηση αφού έχω πολύ καλό προϊόν μ τις φυσικές ομορφιές της χώρας.
    Προσωπικά πιστεύω πως το κλειδί στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη μείωση της ανεργίας είναι οι επενδύσεις από ξένα κεφάλαια στη χώρα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΟΖ
    γιατι δε αρχιζουνε τις γεοτσησεις στην ΑΟΖ στην Κρητη και το Ιονιο;
    Ειναι τοσα λεφτα εκει που φτανουν για να καλυψουμε τα χρεη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας είναι ο τρόπος, ένας και μοναδικός. Τόσο απλός, όσο τα πιο μοναδικά πράγματα στον κόσμο. Η αύξηση των μισθών και το πάγωμα ή κατέβασμα των τιμών στα πραγματικά επίπεδα. Πως θα γίνει αυτό; Μα με την εντολή που θα δωθεί από την κυβέρνηση. Έπειτα όλα είναι δυνατά. Και η άνοδος του εμπορίου και η αύξηση της φορολογίας και ότι άλλο θέλουνε. Εδώ αυξάνουν την ζήτηση σε χρήμα ενώ παράλληλα μειώνουν την δυνατότητα κατοχής χρημάτων. Έλα στον Θεό σου δηλαδή.
    : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω θα τα έπαιρνα πισω απο αυτούς που τα φάγανε (εφ'όσον υπάρχει λίστα). Και μόνο αν δεν έφταναν αυτά, μόνο τότε θα κοιτούσα να μειώσω του πολύ παχυλούς μισθους και τα γελοία επιδόματα.
    σε καμιά περίπτωση δεν θα φορολογούσα και δεν θα μείωνα μισθους (μεσαιους - μικρους)και συντάξεις. Και μιλώντας για συντάξεις, μην ξεχνάμε οτι είναι χρήματα δουλεμένα, που ο κάθε συνταξιούχος τα είχε δανείσει στο κράτος και δικαιούται να τα πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το