Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

σχόλιο τσι παρασκευής

σχόλιο τσι μέρας
 η είδηση 
Μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα με μαύρες κορδέλες, αβγά και αποδοκιμασίες. Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησε από το χώρο των επισήμων ο Κάρολος Παπούλιας. Αγανακτισμένοι έκλεισαν το δρόμο, με αποτέλεσμα η παρέλαση να μην ξεκινήσει ποτέ
 το σχόλιο 
είναι τραγικό. άνθρωποι θέλουν να επιτεθούν σε ανθρώπους με τη βία. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι, έχει σημασία όμως ποια μέρα επέλεξαν. Μια μέρα εθνικής περηφάνιας κατέληξε να είναι μια ακόμα εθνική ντροπή. Να τα βάλω με τα συνδικάτα που καταστρέφουν κάθε τελευταία ελπίδα της χώρας με τις δράσεις τους ή με τον απλό λαό που ενσωματώθηκε στις ασχήμιες των πρώτων αποδεικνύοντας το ποιοτικό του επίπεδο 


μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Αν τολμούσαν να κάνουν τα ίδια στην Σοβιετική ένωση, δεν βλέπω να διέφερε η αντίδραση τους από έναν Χίτλερ σε περίπτωση που θα ζούσε παρόμοιες στιγμές.
    Σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη επίσης νομίζω πως οι αντιδράσεις θα ήταν βίαιες και σκληρές.
    Καλά ο Καντάφι το παράκανε, δεν λέω, μα εκατό μόλις χρόνια πριν, θα θεωρούταν φυσιολογική η αντίδρασή του να βομβαρδίσει ολόκληρες πόλεις επειδή στασίασαν.
    Αν και προσωπικά δεν πολυπιστεύω στην σημερινή εφαρμογή της Δημοκρατίας, εντυπωσιάζομαι που παραιτήθηκαν έτσι απλά της παρέλασης.
    Έχω όμως την κακή προαίσθηση (αν όχι βεβαιότητα) πως εμείς Δημοκρατία θεωρούμε να προβάλουμε συνεχώς απαιτήσεις αλλά και να μην ενδιαφερόμασται παρά μόνο για αυτές.
    Αμερόληπτα και με ελεύθερο πνεύμα, λέω πως ένα κράτος που εξεγείρεται δεν δύναται να σταθεί. Αρχή απαράβατη. Το κόμα του αντιπάλου να πέσει, και η Ελλάδα ας γίνει κομμάτια.
    Το κόμα. Αυτό να υπερισχύσει.
    Και δως του οι αντάρες και να το χάος, βουλιάξτε το πλοίο να πνίξουμε τους ποντικούς του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Αχιλλέας
    δεν μπορείς να με βρεις περισσότερο σύμφωνο. Η αταξία, η αναρχία, το χάος! Τα βασικά συστατικά της διάλυσης ενός κράτους είναι ακριβώς αυτά που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα.
    Καταδικάζω την ανοχή της αστυνομίας.
    Μια πολιτική ομάδα που στηρίχτηκε από πολλούς πολίτες, αποφάσισε να σταματήσει την παρέλαση ή να την επιτρέψει με οτυς δικούς της όρους και να καταπατήσει τον σεβασμό στις αρχές.
    Δεν πάμε καλά και δεν ξέρω κατά πόσο επιθυμώ να είμαι ακόμα συμμέτοχος :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το