Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

προβληματισμός τετάρτης - ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ

Καληνωρίσματα. Δεν είναι πολλές μέρες που η Αστυνομία προγραμμάτισε(!), πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε μία έφοδο, συγγνώμη, μια επιχείρηση εννοούσα(…) στα Ζωνιανά στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από εκατό άτομα από τα ΤΑΕ, την Ασφάλεια και τον ΟΑΕ και μάλιστα με επικεφαλή τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης. Όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, οι αστυνομικοί βρήκαν εκτάσεις στα ορεινά με φυτείες κάνναβης και ξαναλέω πως ως εδώ τίποτα δεν προκαλεί εντύπωση.

Αυτό που αποτελεί είδηση και “διαφημίστηκε” πολύ στην κοινωνία της Κρήτης, είναι πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν προέβαλλαν καμία αντίσταση στις αρχές, δεν δημιούργησαν κανένα επεισόδιο και υπήρξαν ιδιαίτερα συνεργάσιμοι στην όλη διαδικασία, καταρρίπτοντας έτσι τα σενάρια περί “άβατου” που αμαυρώνουν την φήμη της περιοχής. Ουσιαστικά οι άνθρωποι της περήφανης ορεινής Κρήτης, απέδειξαν πως είναι πραγματικά φιλόξενοι και ζεστοί.

Το παραπάνω βέβαια είναι ένα παράδειγμα. Η Αστυνομία έχει μεγάλη ανάγκη τη συνεργασία του κόσμου. Ας μην ξεχνάμε πως πάντοτε αστυνομία και πολίτες συνεργάζονταν στο όνομα της δικαιοσύνης και του νόμου. Και είναι αλήθεια. Αστυνομία, δεν είναι οι συγκρούσεις των ΜΑΤ και των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, δεν είναι τα δακρυγόνα, δεν είναι οι περιπτώσεις αυθαιρεσίας και κατάχρησης που κατά καιρούς imageαπασχολούν την επικαιρότητα. Η αστυνομία, είναι τα δεκάδες παλικάρια που συχνά-πυκνά δέχονται αναίτιες επιθέσεις με μολότοφ από αναρχικούς και τρομοκράτες, είναι η ομάδα ΔΙΑΣ που ζητά την βοήθεια των κατοίκων για να ρίχνονται στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Αστυνομία είναι οι άνθρωποι που όταν σώζουν ζωές, όταν περισώνουν περιουσίες δεν φτάνουν ως τα εξώφυλλα των εφημερίδων, παρά μόνο όταν χάνουν το υπηρεσιακό τους περίστροφο ή φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Το κείμενο αυτό δεν γράφεται από κάποιον ακροδεξιό κολλημένο που τάσσεται κατά της κριτικής στην εξουσία και τις αρχές, αλλά από κάποιο που επιθυμεί, κάποιον που απαιτεί οι αστυνομικοί να μάθουν να σέβονται και να συνεργάζονται με τους πολίτες και οι πολίτες να σέβονται επίσης και να συνεργάζονται με την αστυνομία. Δεν ξέρω αν τα έχετε με την κυβέρνηση και το κράτος, όμως αυτοί (οι αστυνομικοί) ζουν επίσης τις δυσκολίες της καθημερινότητας, έχουν ανάγκη κι εκείνοι να φωνάξουν κατά της κυβέρνησης και των μεταρρυθμίσεων, όμως το καθήκον είναι πάνω απ’ όλα, ειδικά αν φορά στο μπράτσο το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτά τα παιδιά δεν είναι ο εχθρός. Όταν σχολάνε, γυρνάνε στην οικογένεια τους, περνώντας από την αγορά για να πληρώσουν τα δάνεια, τους λογαριασμούς τους και να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους.

Αυτή είναι η αστυνομία, εμείς είμαστε οι πολίτες. Βλέπετε κάποια διαφορά;

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. ΜΑ ΕΙΠΑΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το