Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - CASE STUDY ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΜΙΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (παγκρήτια συνεταιριστική τράπεζα)

Καληνωρίσματα. Είναι πολύ εύκολο να παρουσιάσω στη σημερινή ενότητα την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα αφού υπήρξα κι εγώ μέλος του δυναμικού της για ένα διάστημα. Μελετώντας την πορεία της Παγκρήτιας Τράπεζας μπορούμε να διαπιστώσουμε το παράδειγμα ενός οργανισμού που σημειώνει από την πρώτη στιγμή σταθερά ανοδική πορεία. Χωρίς υπερβάσεις, χωρίς υπερβολές, στην Παγκρήτια θα διαπιστώσουμε ένα καλοκουρδισμένο ρολόι που σε κάθε κίνηση του δείκτη του παρατηρείται η περαιτέρω ανάπτυξη.

Πρόκειται για ένα όραμα του επιχειρηματία Γιάννη Λεμπιδάκη, ο οποίος είναι γνωστός για την εξαίρετη επιχειρηματική του δραστηριότητα από την εταιρεία “Πλαστικά Κρήτης” (προσεχώς στο yannidakis). Από ένα κατάστημα στο κέντρο του Ηρακλείου με πελάτες-μέλη, κατάφερε να αναπτύξει μια κολοσσιαία επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα με imageισχυρή παρουσία πανελλαδικά. Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να εντάξουμε την Παγκρήτια στην κατηγορία των συνεταιριστικών τραπεζών μιας και προπορεύεται κατά πολύ των υπολοίπων. Έτσι προκύπτει και η επένδυση του επιχειρηματία σε προσωπικό και εγκαταστάσεις. Το επόμενο βήμα επενδύσεων για την τράπεζα αφορούσε καλύτερες και συμφέρουσες υπηρεσίες και προϊόντα προς τους πελάτες.

Σε περιόδους που η ρευστότητα στην Κρήτη υπήρξε ιδανική, οι κρητικοί επιχειρηματίες, αγρότες και αργότερα μισθωτοί, εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους στην τράπεζα ενώ χρησιμοποίησαν τα προϊόντα της τράπεζας. Γιατί όχι, εφόσον σύντομα η τράπεζα επέστρεφε την εμπιστοσύνη τους με μερίσματα αξιοζήλευτα. Σύντομα η τράπεζα δημιουργεί μεγάλο κύκλο εργασιών με πολλούς πελάτες και σεβαστή ταμειακή ρευστότητα. Και φυσικά το σημείο κλειδί είναι η περαιτέρω ανάπτυξη. Πράγματι, η Παγκρήτια άρχισε να επενδύει σε εγκαταστάσεις. Σήμερα απαριθμεί 60 καταστήματα και πολυάριθμα ΑΤΜs σε όλη την Ελλάδα με 8 καταστήματα εκτός Κρήτης.

Το τρίπτυχο στο οποίο επενδύει ο κύριος Λεμπιδάκης είναι για μια τράπεζα ευέλικτη, φιλική και γρήγορη. Η Παγκρήτια έχει κερδίσει επειδή δεν έχει την κλασική νοοτροπία της τράπεζας, αλλά μιας επιχειρήσεις με υψηλές βλέψεις. Άλλωστε τα προϊόντα τα οποία σχεδιάζει απευθύνονται τόσο σε εργαζομένους όσο και σε αγρότες, τόσο σε συνταξιούχους όσο και σε νοικοκυριά. Δεν είναι τυχαίο που οι επενδύσεις γίνονται σε όλους τους τομείς, όπως αυτόν της τεχνολογίας και του e-banking, αλλά και της διαχείρισης ποιότητας με διεθνή πρότυπα.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ανακηρύχτηκε ως η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στην Κρήτη για φέτος και η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερη αξιοπρόσεχτη μιας και μιλάμε για μια περιφέρεια η οποία κατά παράδοση έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην επιχειρηματική κερδοφορία. Σταθερότητα λοιπόν και επενδύσεις στο μέτρο του δυνατού, αποτελούν συνταγή επιχειρηματικής επιτυχίας.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το