Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (1/4)


Μια φορά σε έναν καιρό, σαββατόβραδο σε ένα πολυσύχναστο μπαρ της πόλης του Μεγάλου Κάστρου. Πολύς κόσμος, δυνατή μουσική. Φασαρία από φωνές, σκέψεις και διασκέδαση.

Στο βάθος ακουμπισμένη στη μπάρα μια γυναίκα μόνη. Μέτρια στην εμφάνιση, ίσως καλοντυμένη, σίγουρα με αρκετές σκέψεις στο μυαλό της imageπου διακόπτουν οι λέξεις του μπάρμαν “αυτό είναι από τον τύπο απέναντι” ο οποίος αφήνει στην μπάρα ένα ποτό όμοιο με το προηγούμενο. Εκείνη χαμογελάει παγωμένα και πίνει μια πεταχτή γουλιά. Ο τύπος έρχεται δίπλα της. ‘κλασικό’ σκέφτεται εκείνη και περιμένει να δει πως θα ξεκινήσει μια συζήτηση που εξ αρχής βαριέται πολύ. “Δεν έχω όρεξη να σου πω το όνομα μου και νομίζω πως δεν θέλεις να το μάθεις κιόλας. Έχω γυρίσει από τη δουλειά που είχα μια πολύ δύσκολη μέρα, κάπως σαν την δική σου, αν κρίνω από το ύφος σου και θέλω να πιω και αν είμαι τυχερός να κοιμηθώ μαζί σου για μια βραδιά χωρίς δεσμεύσεις”. Η γυναίκα τον κοίταξε για πρώτη φορά με ενδιαφέρον. Σίγουρα δεν περίμενε έναν τέτοιο μονόλογο.

Σε λίγη ώρα οι δυο τους φεύγουν μαζί από το μπαρ και καταλήγουν στο διαμέρισμα της όπου κάνουν για ώρα έρωτα. “Θέλω λίγο ποτό” ψιθυρίζει εκείνος αναστενάζοντας και βγάζοντας ένα μεταλλικό δοχείο απ’ όπου πίνει μερικές γουλιές. Η γυναίκα τεντώνει το χέρι ζητώντας το. Πίνει μερικές γουλιές και ύστερα ξαπλώνει ήρεμη και γυμνή στο κρεβάτι της.

[την επαύριον]

Ο Θαλασσινός βρίσκεται στο γήπεδο με το γιο του. Κάθε Κυριακή κατηφόριζαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Για τον Θαλασσινό είναι εκτόνωση το γήπεδο και για τον πιτσιρικά, ένα μέρος να έχει την αποκλειστικότητα του πατέρα του. Όμως το τηλέφωνο χτυπά. Είναι ο Κανόμπης. “Σε περιμένω στο κέντρο. Έχουμε θέμα”. ‘Θέμα’ είναι μια νέα υπόθεση για τους δυο αστυνομικούς, όμως ο Θαλασσινός δε θα έφευγε πριν τελειώσει ο αγώνας.

Έτσι, αρκετά αργοπορημένος, έφτασε σε ένα διαμέρισμα στα Καμίνια όπου τον υποδέχτηκε ο Όμηρος φανερά ενοχλημένος που είχε αργήσει. “Μην πεις τίποτα. Χάσαμε και είμαι πολύ νευριασμένος” είπε αυστηρά ο Σπύρος χωρίς να τον κοιτάξει καν στα μάτια.
- “Τι έχουμε κυριακάτικα εδώ;” συνέχισε βλέποντας μια γυμνή γυναίκα, νεκρή πάνω στο κρεβάτι της.
- “Γυναίκα, 39 ετών. Είναι δηλητηριασμένη από χθες το βράδυ. Πήραμε την κλήση από τη μητέρα της που την έπαιρνε τηλέφωνο για να βρεθούν σήμερα και δεν απαντούσε”.
- “Ε, κάτι θα την πείραξε” είπε αστειευόμενος ο Θαλασσινός και συνέχισε. “Να βρούμε τι έκανε χθες το βράδυ. Ο τρόπος που είναι πεταγμένα τα ρούχα της δείχνει πως ήταν με κάποιον χθες και σίγουρα όχι τον δεσμό της, εκτός κι αν ήταν στις αρχές μιας σχέσης. Φέρε και τον ιατροδικαστή να δούμε από τι δηλητηριάστηκε. Να μιλήσουμε και στη μάνα και σε φίλες, να δούμε τι έκανε χθες βράδυ”.

Το απόγευμα οι απαντήσεις άρχισαν να μαζεύονται.
- “Η μάνα λέει πως το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ή άλλο. Χωρισμένη πριν δυο χρόνια και από τις φίλες της δεν μάθαμε τίποτα. Μια γειτόνισσα μας είπε πως ήρθε αργά τη νύχτα με έναν τύπο σπίτι και έκαναν… θόρυβο. Καταλαβαίνεις” ολοκλήρωσε ο Όμηρος.
- “Ωραία. Να μιλήσουμε με τον κύκλο της. Να δούμε ποιον απέρριψε πρόσφατα ή αν είχε κανένα φλερτ τελευταία” απάντησε με σιγουριά ο Σπύρος.
- “Περίμενε. Σου έχω κι άλλο. Το περασμένο Σάββατο η αστυνομία βρήκε δηλητηριασμένη μια γυναίκα 31 ετών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Είχε φύγει από κάποιο μπαρ με κάποιον που την κέρασε ένα ποτό”.
Στο μεταξύ στο γραφείο του Κανόμπη μπήκε η Ουρανία. Πρόκειται για το νέο αστέρι της Αστυνομίας Ηρακλείου, ειδική σε θέματα τεχνολογίας και με πρόσβαση στις κρατικές βάσεις δεδομένων, καθώς και ειδική αναλύτρια. “Λοιπόν αγόρια; Ο τύπος βρίσκει τις κοπέλες μας, τις παραμυθιάζει, τις οδηγεί στο διαμέρισμά τους, κερνάει ποτό που περιέχει αιθέρα και αφού κάνουν έρωτα, αποκοιμιούνται και τότε με σύριγγα τις δηλητηριάζει. Τόσο απλά”.

Οι δυο άντρες κοιτάχτηκαν μεταξύ τους. Μια νέα υπόθεση ξεκινούσε για το δίδυμο της αστυνομίας.

:[
διαβάστε το δεύτερο μέρος του Μύθου την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

2 σχόλια:

  1. Ναι, ο μονόλογος μου άρεσε κι εμένα...
    καθαρές κουβέντες, χωρις περιστροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ biobaxes
    αυτό κράτησες άτιμη;
    αχ-αχ-αχ
    έλα που όμως δεν της βγήκε σε καλό :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το