Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ (3/4)

image[29][12] image[18]
Όπως φάνηκε, εκείνο το σαββατόβραδο οι γυναίκες ξεσηκώθηκαν και imageξεχύθηκαν στα μπαρ του Ηρακλείου αγνοώντας τις υποδείξεις της αστυνομίας. Στο μεταξύ ο Θαλασσινός και ο Κανόμπης είχαν μείνει στα Χανιά προσπαθώντας να βρουν γιατρούς που εργαζόντουσαν στην ψυχιατρική κλινική της Σούδας πριν κλείσει. Οι έρευνες κατέληξαν στον κύριο Πατσουρά ο οποίος τους ενημέρωσε πως όταν έκλεισε η Σούδα, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί της Αττικής. Ο Κανόμπης βρήκε αρχεία της Σούδας που κατείχε η αστυνομία και έψαχνε για τον πιο νεαρό τρόφιμο, καθώς μετά από σαράντα χρόνια δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να γοητεύσει μια κοπέλα και να την σκοτώσει μετά τη συνουσία. Η προσπάθεια πάντως δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα κι έτσι το δίδυμο επέστρεψε στο Ηράκλειο.

Εκεί τους περίμενε μια δυσάρεστη είδηση. Μια γυναίκα δηλητηριάστηκε το Σάββατο το βράδυ στο σπίτι της. Η μεθοδολογία, ίδια. Οι δύο άντρες οργισμένοι τα έβαλαν με το φεμινιστικό σωματείο το οποίο αποσύρθηκε από την υπόθεση αφήνοντας επιτέλους την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Στο μεταξύ όπως δήλωσαν οι επιχειρηματίες στα μπαρ της πόλης, κανένας μπάρμαν δεν σέρβιρε ποτό κερασμένο από τρίτο πρόσωπο. Ο δολοφόνος είχε βρει άλλο τρόπο. Προφανώς είχε πάει ο ίδιος το ποτό στην κοπέλα. Για την επόμενη εβδομάδα η εντολή στους επιχειρηματίες των μπαρ ήταν πολύ συγκεκριμένη: Θα έπρεπε όλοι τους να καταγράφουν με κάμερες ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν. Σε περίπτωση που υπήρχε διαφορά, θα γινόταν αμέσως ταυτοποίηση από τους αστυνομικούς που θα βρίσκονται με πολιτικά έξω από τα μπαρ.

Την επόμενη Παρασκευή σε κεντρικό μπαρ της πόλης ο κόσμος είχε μειωθεί δραματικά. Άσχετα από το αν διασκέδαζε σε παρέες ή μόνος, υπήρχε ο φόβος πως ένας δολοφόνος θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα τους. Αυτό δεν εμπόδισε όμως την Τούλα να πίνει αμέριμνη το ποτό της στη μπάρα συζητώντας με τον μπάρμαν ο οποίος προσπαθούσε να τη φλερτάρει χωρίς αποτέλεσμα. Η συζήτηση έληξε άδοξα όταν ένας τύπος με πολιτικά παρουσιάστηκε στην Τούλα.
- “Με συγχωρείτε κυρία μου. Αποστόλου από την ασφάλεια Ηρακλείου. Δεν έχετε ακούσει τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας για να μη βγαίνετε μόνες σας”;
- “Μα η εντολή είναι για τα Σάββατα. Σήμερα είναι Παρασκευή και εγώ δεν έχω καμία όρεξη να καταπιέζω τον εαυτό μου όλη την εβδομάδα. Αρκετά πια με αυτήν την ιστορία. Τι ποτό πίνεις αστυνόμε;” είπε με μυστηριώδη φωνή.
- “Ποτέ εν ώρα υπηρεσίας. Σχολάω όμως σε μισή ωρίτσα. Θα με αντικαταστήσει συνάδελφος” της απάντησε πονηρά.
- “Θα σε περιμένω τότε, λοιπόν. Θα πιούμε το ποτό σπίτι μου” δήλωσε κερδίζοντας το χαμόγελο του Αποστόλου.
Η ώρα πέρασε και ο Αποστόλου περίμενε την Τούλα έξω από το μπαρ. Όταν βρέθηκαν έφυγαν με το αυτοκίνητό της.

Την επόμενη μέρα ο Κανόμπης δέχτηκε τηλεφώνημα από την Ουρανία. “Έχουμε κι άλλο θύμα. Ο δράστης χτύπησε την Παρασκευή”. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βρουν από τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που είχαν εγκατασταθεί αυτήν την εβδομάδα, κάποια ανωμαλία, όμως ακόμα και στην περίπτωση της Τούλας που εντόπισαν, διαπίστωσαν πως βγήκε και έφυγε μόνη της. Ο Κανόμπης εκτίμησε πως ο δράστης ουσιαστικά έδρασε Σάββατο αφού ήταν περασμένα μεσάνυχτα κι έτσι ουσιαστικά δεν παρέκλινε του βιβλίου. Πράγματι, η απάντηση βρισκόταν ακριβώς εκεί. Στο βιβλίο. Υπήρχε κάτι που δεν είχαν εντοπίσει ακόμη.

:[
διαβάστε το τέταρτο και τελευταίο μέρος του Μύθου την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το