Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

προβληματισμός κυριακής – ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καληνωρίσματα. Το μήνα αυτό στο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ασχοληθήκαμε με τις πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές προέκυψαν το τελευταίο διάστημα με την πρόταση δημοψηφίσματος, την ψήφο εμπιστοσύνης και τελικά τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας που με τη σειρά της πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Ποιο συγκεκριμένα έθεσα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία μα και στο κείμενο του Ερωτήματος, πολλές επιλογές γύρω από την τροπή που θα μπορούσαν να είχαν πάρει τα πράγματα εκείνες τις ημέρες.

Οι πολλές επιλογές όμως δεν ήταν απαραίτητες. Οι αναγνώστες του yannidakis έδωσαν μιαν απάντηση που έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Εκλογές! Πιο συγκεκριμένα, το τεράστιο 75% επέλεξε πως θα προτιμούσε διάλυση της Βουλής και διεξαγωγή εκλογών. Η απάντηση δηλώνει ξεκάθαρα πως όσο κι αν η κυβέρνηση συνεργασίας είναι αρεστή υπό τον Παπαδήμο, οι εκλογές θα ήταν το πιο δημοκρατικό σενάριο για τον κόσμο ακόμα όμως κι αν υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί η έκτη δόση; Προσθέτω εγώ. Με ποσοστά μικρότερα των 10% κάποιοι προτιμούσαν να συνεχίσει την διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, να γίνει το δημοψήφισμα που ζητούσε ο Παπανδρέου, να γίνει μεν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά χωρίς καθόλου πολιτικά πρόσωπα και τέλος να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας με σαφή εντολή να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.

Επόμενο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ θα έχουμε στο yannidakis την πρώτη Δευτέρα του Δεκεμβρίου όπως πάντα, δηλαδή στις 5 Δεκεμβρίου, στις 12:00 :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το