Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

θρύλος του Batman - DETECTIVE COMICS :[ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ

θρύλος του Batman
 ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
DETECTIVE COMICS #4
*εξώφυλλο*
Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ιστορίας που εγκαινίασε την νέα αυτή έκδοση. Ο Dollmaker δε θα καταφέρει να το σκάσει καθώς το πλάνο του για να σκοτώσει τον ήρωα ακυρώθηκε από ένα τσιράκι του Penguin που ήθελε να τον κρατήσει ζωντανό με αντάλλαγμα ράβδους χρυσού. Τελικά ο ήρωας απελευθέρωσε και τον Gordon όμως την ίδια ώρα η μικρή Olivia αποφασίστηκε να κρατηθεί στο Arkham καθώς παρουσιάζει σημάδια εγκληματικότητας

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ
*σύνδεσμος*εικόνα*πολυμεσικό*
Εκεί που όλοι είναι εντυπωσιασμένοι από τα trailer και τον πρόλογο της ταινίας, ένα στοιχείο δείχνει να προβληματίζει. Πρόκειται για τον ήχο. Αν μείνουμε μόνο σε αυτήν την διαπίστωση, τότε μάλλον καταστρέφουμε την φήμη της ταινίας. Ουσιαστικά, μιλάμε μόνο για τον πρόλογο στη σκηνή στο αεροπλάνο που με ανοιχτή την καταπακτή ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός, η μουσική παίζει στο παρασκήνιο και ο Bane ο οποίος παραδοσιακά φοράει τη μάσκα/φάρμακο έχει παράξενη φωνή. Το αποτέλεσμα; Δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τι λέει ο Bane.
Το γεγονός προβλημάτισε τους παραγωγούς που όσο κι αν έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στον Nolan δεν μπόρεσαν να παραβλέψουν τον συμβάν. Η απάντηση όμως ήρθε ήδη στο δεύτερο trailer όπου ο ήχος είναι εξαίρετος και αψεγάδιαστος. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό για να μας πείσει.
Αυτό που ουσιαστικά αρκεί για να μας καθησυχάσει, είναι πως η ταινία βρίσκεται σε φάση παραγωγής, δηλαδή φτιάχνονται τα γραφικά, το μιξάζ, ο ήχος, τα εφέ κλπ. Ακόμα και η σκηνή που είδαμε στον πρόλογο δεν είναι απόλυτα έτοιμη. Η ποιότητα του Nolan άλλωστε, δε θα επέτρεπε ένα τόσο σημαντικό λάθος.
Τώρα μην περιμένετε να ακούσετε τον Bane να μιλάει σαν να σας κάνει αφήγηση παραμυθιού. Η βρετανική προφορά και η μάσκα του, αποτελούν παραδοσιακά από τα comics μια ιδιομορφία στην φωνή του.
Που καταλήγουμε; Κανένα πρόβλημα δεν (θα) έχει ο ήχος. Μείνετε ήσυχοι!



μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το