Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ (Beds Are Burning)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
Σε ένα μέρος που τα ποτάμια σταματούν στα φράγματα και τα δάση αιμορραγούν από το τσιμέντο. Σε ένα μέρος με παρατημένα ναυάγια από τσιμέντο που φτιάχνεται με μηχανήματα που γεμίζουν ρύπους το παραλίγο μπλε του ουρανού, έφτασε ο καιρός και είναι γεγονός! Ήρθε η ώρα να αποπληρώσουμε το χρέος μας και να καταβάλλουμε το μερίδιο μας. Ότι ο χρόνος ήρθε είναι γεγονός και τώρα ότι ανήκει στη φύση, ήρθε η ώρα να της το δώσουμε πίσω. Μα πως άλλωστε θα μπορούσαμε να χορεύουμε ανέμελα όταν αυτός ο πλανήτης ζορίζεται να γυρίσει γύρω από τον άξονά του.

Άνθρωποι μάχονται ανθρώπους και ζητάνε αίμα για να δώσουν λεφτά, ζητάνε λεφτά για να δώσουν ελπίδα και τότε ο πλανήτης αναπνέει με δυσκολία, ο κόσμος βράζει και η γη ψήνεται στις πιο έντονες στιγμές της. Ο χρόνος όμως ήρθε για να αποδώσουμε δικαιοσύνη και να αποπληρώσουμε το χρέος και το μερίδιό μας. Ήρθε η στιγμή να αντικρύσουμε τα γεγονότα ως έχουν και ότι είναι δανεικό να το επιστρέψουμε πίσω.

Ο πλανήτης φλέγεται και η γη πονάει. Ο πλανήτης φθείρεται και οι άνθρωποι μάχονται μεταξύ τους σα να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές ενώ όλοι είναι τόσο μικρά μεγάλοι. Πως αλήθεια, μπορούμε ανέμελα να χορεύουμε πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που μετά βίας καταφέρνει να τελειώσει την περιστροφή του και πως μπορούμε να κοιμόμαστε στο κρεβάτι μας ενώ αυτό φλέγεται ακριβώς από κάτω :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το